İki liderin görüşmesinde top BM’de

TAK’ın aktardığına göre Haravgi ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulos Paşardis’in dün yaptığı açıklamada 8 Temmuz anlaşmasının uygulamaya konulmasının hızlandırılması için iki toplum liderine görüşme çağrısı yapmanın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Michael Möller’e bağlı olduğunu söylediğini yazdılar.


Gazete “Gambari Anlaşması İçin Son Engel –Möller’e Süreci Hızlandırması Çağrısı” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Hükümet Sözcüsü Paşardis’in teknik komiteler ve çalışma grupları kurulması sürecinin hızlandırılması topunu Möller’e attığını yazdı.


Habere göre Paşardis dünkü açıklamasında “İki toplumun liderlerinin, oluşacak çalışmayı ele almak ve komitelere yeni talimatlar vermek amacıyla görüşme gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak 8 Temmuz anlaşması sürecinin hızlandırılması BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Michael Möller’e bağlıdır” şeklinde konuştu.


Möller’in, gündemde olan petrol konusunun belki de iki liderin görüşmesine olanak yaratabileceği şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine ise Paşardis, “Bu görüşmenin ne zaman ve hangi sebeple gerçekleştirileceği 8 Temmuz anlaşmasında açıkça belirtilmektedir” ifadesini kullandı.


BM Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari’nin Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a gönderdiği mektubun neden basına açıklanmadığı yönündeki bir soruya karşılık ise Paşardis; mektubu kamuoyuna açıklamanın mektubu alanın değil gönderenin sorumluluğunda olduğunu söyleyerek yanıtladı. Paşardis “Sayın Möller komiteler düzeyinde diyalogun başlamasına neyin ve kimin engel olduğunu açıklamazken bunu açıklamak sanırım bizim tarafımıza düşmez” şeklinde konuştu ve Kıbrıs Rum tarafının 8 Temmuz anlaşmasının öngördüğü şekilde ve amaç için diyalogda yer almaya hazır olduğunu ifade etti.


Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberleri şu başlıklarla yansıttılar:
FİLELEFTHEROS: “Top Hükümetten Geri Möller’e”
POLİTİS: “Papadopulos-Talat Görüşmesi –Möller Karar Veriyor”.
ALİTHİA: “Çıkmaz İçin Suç Möller’e –Lefkoşa: Görüşmeye Çağırmak Ona Bağlı”

697220cookie-checkİki liderin görüşmesinde top BM’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.