İçki satın alma yaşı 18’e çıkıyor

Halen 16 yaşını doldurmuş herkese sigara ve alkol satılabilen ülkede, gençlerin bu kötü alışkanlıkları her geçen gün daha fazla edinmeleri yüzünden söz konusu kararın alınacağı bildirildi. Teklifin, sigara ve alkol karşıtı kampanyalarda önerildiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirildiğine dikkat çeken İngiliz gazeteleri, yasanın çıkmasının biraz zaman alabileceğini yazdı.


İskoçya’da da benzeri bir yasanın çıkartılmasına çalışıldığına işaret eden basın, BBC tarafından geçen yıl yapılan bir ankette konunun, her beş kişiden dördü tarafından desteklendiğini hatırlattı. 1010 kişinin katıldığı ankette halkın yüzde 55’lik bölümü, alkol ve sigara satın alınmasıyla ilgili yaş sınırının 21’e çıkartılması fikrine de destek verdi. Ankete katılan her 10 kişiden 9’u da yaş sınırının altındakilere sigara ve alkol satanlara ağır cezalar getirilmesini istedi.


Hükümetin bir süre önce de pub’lardaki içki satışında saat 23 sınırlaması kaldırılması alkolizme yatırım olarak yorumlanmış ve sert eleştirilere uğramıştı.

785800cookie-checkİçki satın alma yaşı 18’e çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.