‘İki taraf da anlaşmayı istiyor’

 Washington’da ABD Hazine Bakanı Tim Geithner, Federal Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, Başkan Barack Obama’nın ekonomik danışmanlar kurulunun başkanı Christina Romer, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ve Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ile görüşen Ekren, temaslarının sonunda bir basın toplantısı düzenledi. IMF ile olası bir anlaşmaya ilişkin durumun sorulması üzerine Ekren, “nihayetlenecek diye bekliyoruz” dedi. IMF ile ilişkiler konusunda başka sorular gelmesi üzerine Ekren, bu konuya Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in baktığını hatırlattı.

Ekren, başbakan yardımcısı sıfatıyla kendisinin Şimşek’in “patronu” olup olmadığının sorulması üzerine de, “patronu değilim, ben koordinatörüm” yanıtını verdi. Nazım Ekren, IMF ile anlaşmaya varılamaması ihtimalinin sorulması üzerine de, “iki taraf da bunu (anlaşmayı) istiyor” diye konuştu.

”YENİ TEDBİRLER DE ALINABİLİR”

Ekren, Türkiye’nin, dünyayı saran ekonomik ve finansal krize karşı aldığı önlemleri dile getirirken, geçen yılın ikinci yarısında talep artırıcı ve kamu altyapısına yönelik harcamalar için yaklaşık 10,6 milyar TL kullanıldığını ve aynı amaçla bu yıl da 16,4 milyar TL ayrıldığını söyledi. Ekren, ihtiyaç olması durumunda, bütçe dengelerini bozmamak şartıyla, bu konuda yeni tedbirler de alınabileceğini belirtti. Ekren, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de, küresel krizle mücadelede kaçınılmaz olarak mali disiplinde gevşeme meydana geldiğini ve bunun gelecek yıllarda telafi edileceğini anlattı. Washington’daki temasları hakkında bilgi de veren Ekren, Başkan Obama’nın ekonomi ekibinin mensuplarıyla yaptığı görüşmelerde ikili ekonomik ilişkilerin, krizin ülkelere yansımasının ve buna karşı koordinasyon gereğinin ve gelecek dönemde küresel finans mimarisinin nasıl şekilleneceğinin ele alındığını söyledi.

1190380cookie-check‘İki taraf da anlaşmayı istiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.