‘İki tarafla da görüşmemiz çıkarınıza’

Haberi, “Biz Sizin Dostunuzuz… Peter Millet: Siz ve Biz Yolun Doğru Tarafına Yöneliyoruz” başlıklarıyla okuyucuya sunan gazete, Millet’in, açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın, “adadaki istikrarın sağlamlaştırılmasını amaçlayan İngiliz politikasıyla” ilgili sahip olduğu yanlış imajın değişmesi gerektiğini ifade ettiğini yazdı.


Amaçlarının adadaki istikrarı sağlamlaştırmak ve Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmak olduğunu kaydeden Millet, muhtemelen, gerçekleştirdikleri temasların ve bölgedeki amaçlarının, yanlış anlamalara sebep olduğunu savundu.


Kıbrıslı Türklerle ve Ankara’yla temaslarda bulunmalarının, “Kıbrıs aleyhinde yönlendirmelerde bulundukları” anlamına gelmediğini belirten İngiliz Yüksek Komiseri Peter Millet, bunun politikalarından kaynaklanan yanlış bir imaj olduğunu söyledi.


Millet, iki tarafla da konuşmalarının, “Kıbrıs’ın aleyhine değil yararına olduğunu” söyledi.


“ÇABALARA DEVAM”


Habere göre, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’ın dostu olduğunu dile getiren Millet, Kıbrıs sorununun “olumlu çözümü” için çaba göstermeyi sürdüreceklerini belirtti.


İngiltere ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin bir çok alanda iyi olmaya devam ettiğini sandığını söyleyen Millet, politik düzeyde yanlış anlamalar ya da ön yargılar bulunuyor olmasına rağmen, İngiltere ve Güney Kıbrıs’ın bir çok ortak çıkar ve amaçları olduğunu kaydetti.


AB’nin bütün aşamalarında, iki ülkenin, iyi işbirliğinde bulunabileceği bir çok konu olduğunu söyleyen Millet, iki ülkenin AB’nin esnemesi ve gelişmesiyle ilgili arzusunun aynı yöne doğru olduğunu; bunun anahtarının “İngiltere, AB ve Kıbrıs için de büyük önemi olan Kıbrıs’ın istikrarı olduğunu” ileri sürdü.


Şu an AB’de bir çok yeni olanakları olduğunu da belirten Millet, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’ın AB’ne katılmasındaki baş rol oyuncusu olduğunu; öyle ki “Kıbrıs’ta ek bir istikrar unsuru yaratabileceklerini” ifade etti.


İngiltere ile Güney Kıbrıs’ın şu an AB içerisinde müttefik olduklarına da değinen Millet, iki ülkenin yeni işbirliği alanları bulabileceğine dikkat çekti.
Gazete, haberinde, Millet’in Yunan diline iyi bir şekilde hakim olmasına da vurgu yaptı.

702900cookie-check‘İki tarafla da görüşmemiz çıkarınıza’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.