İki Türk grup çatıştı…

Türkçe konuşan topluma yönelik suçlarla mücadele etmek için başlatılan Operation Rhine’in* el koyduğu olay hakkında Edmonton Polis Karakolu’nda basına bir brifing verildi.


Trafalgar Shootings Team’den Müfettiş Mark Clark 9 Şubat günü 107 Silver Street’de (N18)  Vivaldis Café önünde saat 22.50 dolayında iki grubun çatıştığını belirterek şu açıklamayı yaptı:


“Çatışmada bir erkek ayağından yaralandı. Bir başka yaralının da olduğu sanılıyor. Çatışmanın ortasında tesadüfen kalan 102 numaralı otobüsün yolcularının olaya tanık olduklarını sanıyoruz. Yolcuların karakolu arayarak bilgi vermelerini bekliyoruz…”


Çatışma sonrasında küçük minibüs tipi beyaz Vauxhall Combo’nun olay yerinden kaçtığının saptandığını ve araçla ilgili araştırmanın sürdüğünü de belirten Müfettiş Clark, polisin yanıt aradığı bir diğer soruyu da şöyle anlattı:


“Çatışmada sol ayağından yaralanan deri çeketli şahıs arkadaşlarınca Archway’deki Whittington Hospital girişine bırakılmıştır. Yaralı şahıs ve arkadaşlarıyla konuşanların da polise bilgi vermelerini istiyoruz…”


Çetelerin eninde sonunda mutlaka yakalanacağını vurgulayan Polis Müfettişi Clark olayla ilgili bilgisi olanların temiz toplum yaratma adına Trafalgar Shootings Team’i (020 8217 7366) ya da isim vermeden Crimestoppers’i (0800 555 111) aramalarını ya da [email protected] adresine mesaj göndermelerini istedi.


_____________


* OPERATION RHINE: Metropolitan Polis içinde Türkçe konuşan toplum içindeki suç örgütlerine karşı özel olarak kurulmuş operasyon birimidir.


Haringey, Hackney, Islington ve Enfield’de 25 Eylül 2006’da faaliyete geçen birim toplum içinde uyuşturucu, şantaj, karapara aklama, taciz, haraç, tehdit, uyuşturucu ticareti, öldürme girişimi, insan kaçakcılığı ve kalpazanlık da dahil pek çok suçu mercek altına aldı.


Ekipte görev alan uzman polisler uyuşturucu, şantaj ve haraç suçlarının silahlı çatışmalarla direk ilişkisi olduğuna inanıyor…


Operation Rhine’e olaşmak için 020 8217 3348’e ya da isim vermeden Crimestoppers’a (0800 555 111) telefon etmek yeterli…

800090cookie-checkİki Türk grup çatıştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.