İki yüzlü Avrupa ülkeleri: Almanya

Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkan Avrupa ülkelerinden birisi de Almanya’dır. Tarihinde milyonlarca masum insanı gaz odalarında yakmış olan faşist bir devlet pratiği bulunan, dünya savaşlarına yol açarak ülkeleri işgal eden, milyonlarca insanı acımasızca bombardımanlarda katletmiş, masum Yahudi vatandaşlarını toplama kamplarında katletmiş bir ülke olarak Almanya, “sözde” tarihiyle yüzleştiğini zannediyor.

Geçtiğimiz aylarda Türk ve diğer yabancıların kaldığı evlerin kundaklandığı ve faillerinin bulunamadığı Almanya’da ırkçı hareketlerin ve faşist dazlak çetelerinin kol gezdiğini bilmeyen yoktur.

Yabancı ve özellikle Türk kökenli Alman vatandaşlarının evleri Ludwigshafen’de olduğu gibi kundaklanırken (9 Türk yaşamını yitirmişti) bunları görmezden gelen çağdaş (!) ve demokrat (!) Alman basını, iş başka ülkelere demokrasi dersi vermeye gelince aslan kesilmektedir.

Yıllar boyunca terör örgütlerini gizlice besleyen ve yönlendiren, PKK terör örgütüne haraç almak biçiminde milyonlarca euro kaynak sağlanmasına göz yuman, terör örgütü şirketlerinin faaliyetlerine göz yuman, Anadolu İslam Devleti adı altında çağdışı gerici bir hareketin örgütlenmesine el altından destek sağlayan Alma adaleti, bugün insan hakları ve demokrasi dersi vermek konusunda çok hevesli.

Türkiye’de yabancı bir turist kıza sarkıntılıktan cezaevine konmuş bir Alman vatandaşı olan Marco’yu ceza almaktan kurtarmak için en akıl almaz diplomatik baskılar uygulayan Alman adaleti, dünyaya adalet dersi vermeye kalkıyor. Öyleyse, Türk asıllı Alman vatandaşlarının evlerini kundaklayarak katleden ırkçı Almanları neden yakalayamıyor ve ağır biçimde cezalandıramıyor acaba ?

Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ikiyüzlü ve güvenilmez tavırlarını yıllarca sürdüren Alman diplomasisi, Türkiye’de rejim düşmanlığı ve terör hareketleri yürüten bütün oluşumlara sempatik ve dostça davranmakta, bu güçlerin örgütlenmelerine ve mali kaynak sağlamalarına göz yummakta ve Türkiye’nin Güneydoğu’sunda malum girişimler ile ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik açık faaliyetlerde bulunmaktadır.

Alman ekonomisini bugün geldiği noktaya getiren Türk kökenli Alman vatandaşlarının çifte pasaport sahibi olmalarına bile dayanamayan Alman adaleti, ikiyüzlü Avrupalılığın sembollerinden birisi durumuna gelmiştir. Her şeye rağmen Türk ulusu, “Almandan dost, koyundan post olmaz” deyimini boşa çıkarmak için Almanya ile dostane ilişkilerini sürdürmekte kararlı davranıyor. Doğru olan da budur.

670490cookie-checkİki yüzlü Avrupa ülkeleri: Almanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.