İki yüzlü Avrupa ülkeleri: İskandinav

İskandinav ülkeleri, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda’dır. Bu ülkeler, kendi ülkelerinde demokrasiyi kurumlaştırdıklarına ve katılımcı demokrasi biçimiyle dünyaya örnek olduklarına inanmaktadırlar.

İskandinav ülkeleri, adalet konusundaki yaklaşımlarını, Eurovision şarkı yarışmasında en yüksek puanları kendi aralarında paylaştırarak göstermişlerdi. Bizim burada ele alacağımız ise İskandinav şımarıklığı ve ikiyüzlülüğüdür.
Daha önceki birkaç yazımda, Belçika Hükümeti ve adaleti ile bazı terör örgütleri arasında çok gizli anlaşmalar yapıldığını yazdığımda bu yazılarıma Belçika yetkili makamlarınca tepki gösterilmişti. Ancak, İskandinav ülkesi Belçika, terörü hala himaye etmeye devam ediyor.

Belçika’da Türk gençleri, teröre karşı protesto yapmak istemişler, bu gösterileri demokratik (!) biçimde yasaklanmış ve terör protestosu yapan Türk gençleri sert önlemler ile polis coplarıyla geri püskürtülmüştü. Teröre gösterilen hoşgörü, demokratik gösteri yapan gençlere gösterilmemişti.

Mahkeme kararları ile Belçika’nın uluslararası terörizme kucak açtığını görüyoruz. DHKP-C terör örgütü üyelerine ve PKK militanlarına kucak açan Belçika, terör örgütünün propagandası için kurulmuş MED TV’yi yaklaşık 7 yıl himaye ederek terör destekçiliği yapmıştır. Daha sonra ROJ TV adını alan örgütün yayın organının bir başka İskandinav ülkesi olan Danimarka’dan sürdürdüğü yayınların stüdyoları, hala Belçika’da bulunuyor. Bu konuda bilgi almak isteyenler için birçok kaynak gösterilebilir. Örneğin, http://turk.skynetblogs.be/post/2865307/roj-tvnin-merkezi-danimarkada-studyolar305-be internet sitesinin haberine göre, bu konuda bazı Belçika gazetelerinde yayınlar yapılmış. Cihan Haber Ajansı’ndan Hasan Küçük, Jylland Posten gazetesinde, ROJ TV stüdyolarının halen Belçika’da bulunduğu bildiriyor.

Terör örgütü basın sözcüsü Musa Ağaoğlu, yaptığı bir basın açıklamasında, “Belçika makamları ile güvene dayalı anlaşmaları olduğunu” açıklamıştır. Bu açıklamalar Türk basınında ve Belçika basınında yer almıştır. Demokratik olduğunu iddia eden bir ülke için ne kadar utanç verici bir manzara !

İskandinav demokrasisi örneği Danimarka’nın NATO Genel Sekreterliği gündeme gelince ROJ TV ile önlem almak zorunda kalması, ancak bu önlemin en kadar uzun süreli olacağı ise ibret verici bir davranıştır.

Bir başka İskandinav ülkesi olan İsveç’in bugün dünyada milyonlarca insanın katledilmesine yol açan silah sanayi ile refaha kavuştuğunu bilmeyen yoktur. İsveç yönetimi, dünyanın geri kalmış ülkelerindeki diktatörlere en öldürücü kitle imha silahlarını pazarlayarak ülkelerinin refahını sağlıyorlar.

İskandinav ikiyüzlülüğünün örneklerini burada sıralamak için yeterli yerimiz bulunmuyor. Ancak, Avrupalı ikiyüzlülüğün İskandinav ülkelerinde fazlasıyla olduğunu da görmekten üzüntü duyuyoruz.

670510cookie-checkİki yüzlü Avrupa ülkeleri: İskandinav

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.