Kıbrıs konferansına çağrı

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, “Neden Federal Kıbrıs” başlıklı konferans düzenliyor.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nden yapılan açıklamada Güney Kıbrıs’ta yaşayan Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek’in konuşmacı olarak katılacağı konferans 7 Ekim Pazar günü saat 10.30-13 arasında “628-630 Green Lanes Haringey N8 0SD” adresindeki dernek birasında gerçekleşecek.

Yapılan açıklamada saat 10.30’da kayıt ve içecek ikramıyla başlayacak etkinliğin 11’de konferansla süreceği ve 13’e kadar devam edeceği belirtildi.

NİYAZİ KIZILYÜREK KİMDİR?

Kıbrıslı Türk akademisyen ve yazar Niyazi Kızılyürek 1959’da Lefkoşa Dereliköy’de doğdu. 1963-1964 Kıbrıs olaylarından sonra ailesi ile birlikte Akıncılar’a göç etti.

Gençlik yıllarına kadar bu köyde ikamet etti. 1974’teki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’a harekât düzenlemesiyle adanın ikiye bölünmesi sonucu Kıbrıs Türk Federe Devleti sınırları içinde yaşamaya başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, 1977’de Bremen Üniversitesi’ne gitti. Burada doktorasını tamamladı. Şu an Kıbrıs Üniversitesi’nin Türkoloji bölümünde yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği yapmaktadır.

Kıbrıs basınında ve Avrupa basınında birçok demeci ve makalesi yayımlandı. Kıbrıs’ta haftalık olarak yayınlanan GaiLe Dergisi’nin yayın kurulunda yer almakta ve gündeme dair, politik ve sosyal konulara değinen makaleleriyle okurlarıyla buluşmakta.

2231320cookie-checkKıbrıs konferansına çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.