Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nden belediye meclis üyelerine resepsiyon

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, 5 Haziran akşamı, 3 Mayıs yerel seçimlerinde belediye meclislerine seçilen toplum üyelerine resepsiyon verdi. Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nin “628-630 Green Lanes, Haringey, N8 0SD” adresindeki merkezinde yapılan resepsiyona KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar ve eşi, 12 meclis üyesi, toplum üyeleri ve dernek temsilcileri katıldı.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi başkanı Niyazi Enver, resepsiyonunun amacının toplumun yerel seçimlerdeki başarısını kutlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu salonda çok resepsiyonlar yaptık hiç bu kadar heyecanlanmadık. Bu derneği Yaşar İsmailoğlu ile kuralı 41 yıl oluyor. Tercümanlıktan toplumun form doldurma ihtiyacına kadar pek çok sorunlarını çözmeye çalıştık. Yıllar öncesinden bu günlerin hayalini ederdik. Türkçe konuşan toplum olarak birlikte çalışıp güzel bir sonuç aldık ve bugün de haklı bir sevinci yaşıyoruz.”

ENVER: BURASI SİZİN EVİNİZ

Toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield ve Haringey’de büyük bir başarı yakaladığını anlatan Enver şöyle devam etti:

“Çok sevdiğimiz Nesil Enfield Belediye lideri seçildi. Bu sevineceğimiz, gurur duyacağımız bir durum. Haringey Belediyesi’nin yardımcı lideri Emine İbrahim’i de kutluyoruz. Londra Belediye Başkanı ve İçişleri Bakanı bir Asyalı. Bana göre bizim toplum henüz yolun başında. Bir gün bizim çocuklarımızı da bu görevlerde göreceğiz. Bu yerel seçimlerde ispatladığımız gibi birlikte çalışırsak bunu başarabiliriz. Biz toplum olarak kebabı da iyi yaptığımız gibi politikayı da iyi yapabileceğimizi gösterebiliriz…”

Enver, Brexit’e dikkati çekerek, “Toplum olarak birlik ve beraber olmalıyız. Bir sonraki seçimlerde bu salonda bu kez parlamenter toplum üyelerini kutlamayı isteriz. Bizim toplum üyesi bütün meclis üyelerine buradan şu mesajı vermek istiyorum: Burası sizin evinizdir. Her türlü size yardım etmek bizim gururumuzdur. Kıbrıslı Türk kadınlar erkeklerden daha ileridir. Onlara yetişmemiz gerekir…”

ÇALIŞKAN: POLİTİKA SADECE ARAÇ

Enfield Belediye lideri Nesil Çalışkan da İngilizce yaptığı konuşmada politikanın bir araç olduğunu belirterek, önemli olanın toplumun yaşam standartı ve sosyal haklarının geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Kültürel kökenlerimiz farklı olsa da aynı amacın toplumlar arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu vurgulayan Çalışkan, Enfield’in çok kültürlülük açısından Londra’nın en renkli bölgelerinden olduğunu söyledi.

Londra’nın en genç belediye lideri üncanını da kazanan Çalışkan, kendisine gösterilen desteği görevinde başarı olarak yansıtacağını sözlerine ekledi.

JOAN RYAN: ENFİELD İŞÇİ PARTİSİNİN İLKELERİNİ YANSITTI

İşçi Partisi Enfield Milletvekili Joan Ryan da Türkçe “Merhaba” ile başladığı konuşmasında Enfield’deki toplumun başarısından gurur duyduğunu söyledi. Londra’nın çok kültürlülük, tolerans, saygı ve fırsat eşitliğinde ülke çapında bir model olduğunu vurgulayan Ryan, gurur duyma gerekçesini de İşçi Partisi’nin eşitlik, insan hakları, karşılıklı saygı ve fırsat eşitliği gibi ilkelerinin kazanmasına bağladı.

Ryan, parlamentodaki koltuklara baktığında İşçi Partisi dışında bu ilkelerin yansıtılmadığını öne sürerek, bütün toplumların birlikte daha fazlasını başarabileceklerini söyledi.

Ailesinin de İrlanda kökenli göçmen olduğunu anlatan Ryan, Türkçe konuşan toplumun da zoru başararak kendisiyle ilgili karar alanlar arasında yer almasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ryan, Enfield Belediye Lideri Çalışkan’ın Londra’nın yanı sıra belki de İngiltere’nin en genç lideri olduğunu vurgulayarak, Çalışkan’ın toplumda rol model olmasını kutluyorum” diye devam etti.

ÇETİNKAYA: KIBRISLI TOPLUMUN DESTEĞİNİ GÖRDÜK

Enfield Belediye Meclis üyesi Mustafa Çetinkaya da Türkiyeli toplumun daha önce ülkeye gelen Kıbrıslı Türk toplumdan büyük destek gördüğünü belirterek, toplumun yerel seçimlerdeki başarısının milletvekili seçimlerinde de sürmesini diledi.

Geceye katılan farklı bölge ve partilerden belediye meclisine girmeyi başarmış diğer 10 üye de yaptıkları kısa konuşmalarda kendilerini tanıttı.

Otantik Kıbrıs yemeklerinin ikram edildiği resepsiyonun sonunda konuşan asbaşkan Türkay Hadji Fillipou, “Kurum olarak toplumdaki meclis üyelerinin başarısından çok gurur duyduk” dedi. Hadji Fillipou, 10 Haziran’da 10 Haziran’da Lee Valley Athletics Centre’de yapılacak “Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali”ne toplumu davet etti. As başkan, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilginin www.tcca.org adresinden alınabileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

2196240cookie-checkKıbrıs Türk Toplum Merkezi’nden belediye meclis üyelerine resepsiyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.