KIBRIS’TAN… AP temas grubu hatasını anladı

Bu gün bayağı renkli ve protestolarla geçti. Elimizde Türk ve KKTC bayrakları hepimiz önce Ledra Palas barikatına oradan da Cumhurbaşkanlığına gittik. Ben diyeyim 2,000 kişi siz deyin 3,000 kişi.                            


Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın sözlü çağrısı ile toplandı bu kalabalık oraya. Organize edilmiş hiçbir program yoktu. Kalbi Türklük ile dolu “kuzeyin mahsur Kıbrıs’lıları” bir tek çağrı ile toplanıverdi oraya.


Avrupa Parlamentosu (AP) bünyesinde Kıbrıslı Türkler ile ilişkilerin geliştirilmesi için kurulan Üst Düzey Temas Grubu’nun KKTC’de yapacağı temaslar öncesi Lefkoşa’da tansiyon hayli yüksekti.


Avrupa Parlamentosu “Yüksek Seviyede Temas Grubu”nun, Kıbrıs’lı insanlar ve kuruluşlarla çeşitli temaslarda bulunmak üzere adaya gelmeden evvel ülkeye geliş amaçlarını belirtmek üzere gönderdikleri yazıda, Kıbrıs Rum kesiminde yapacakları temaslardan sonra, Ada’nın kuzeyinde zorla tutulan Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarıyla görüşecekleri şeklindeki ifadeleri, çok aşağılayıcı ve asla kabul edilemez bir tanım.


Hiçbir kimse ve hiçbir güç adanın kuzeyinde bizleri zorla tutmamaktadır. Buraları bizim vatanımız. Rumlardan daha çok hakkımız var bizim bu topraklarda. Üstelik bizler “Kuzeyde mahsur kalmış Kıbrıslılar”da değiliz. Bizim “Kıbrıs’lı Türkler” diye bir kimliğimiz ve Adanın kuzeyinde şehitler, gaziler, göçmenler, dullar, öksüzler ve milyonlarca dolarlık kayıplar pahasına kurduğumuz bir “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”miz var.


Bugün Ledra Palas barikatında ve Cumhurbaşkanlığının karşısında adanın kuzeyinde Kıbrıslı’ların değil Kıbrıslı Türklerin var olduğunu ispatladık.


Avrupa Birliği Yüksek Temas grubu bizden özür dileyip, hata yaptıklarını ve bizleri yanlış tanımladıklarını söylediler.


Benimle konuşmadılar. Bana ne düşündüğümü veya söylemek istediğimi de sormadılar ama bilmelidirler ki;


Bizler AB’nin tutumundan hiç memnun değiliz.


AB, Rumları “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimliği ile tanıdığı için çözümsüzlük Rumlar için sorun yaratmıyor ama bizim için büyük bir sorun.


Bizler kendimizi Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslılar olarak değil, Kıbrıslı Türkler olarak tanımlamaktayız ve bu kimlikten de asla vazgeçmeyeceğiz.


Kendi ürettiğimiz mallarımızı, bizim idaremizdeki bir limandan ihraç etmek istiyoruz.


Ercan havaalanından direk uçuşlarla tüm dünya ile bağ kurmak istiyoruz.


Ambargoların ve izolasyonların kalkmasını istiyoruz.


Kurulacak yeni devlette azınlık değil, eşit haklara sahip ortak ve kendi topraklarımızda egemen olmak istiyoruz.


Türkiye’mizin garantörlüğünü ve kuzeyde Türk askerinin varlığını sürdürmesini istiyoruz.


Sizden başka neler istediler bilmiyorum ama biz bunları istiyoruz. Gerisi fasa fiso.


______________


* Prof. Dr.



 

654180cookie-checkKIBRIS’TAN… AP temas grubu hatasını anladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.