KIBRIS’TAN… Protesto eden Rumları, protesto etmeliyiz

İngiltere Dış İşleri Bakanı Jacques Straw, Kıbrıs’a yaptığı ziyarette KKTC’ye geçip KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Cumhurbaşkanlığı makamında görüşeceği için, Kıbrıslı Rumların, hem sivil örgütleri tarafından gösteri yapılarak, hem Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından en düşük siyasi düzeyde kabul edilerek, hem de siyasi partilerin başkanları tarafından muhatap alınmamak uygulaması ile, her yönden ve politik olarak da protesto ediliyor.


Rum siyasiler dün birer birer açıklama yaptılar ve protestolarını Jacques Straw’la görüşmemek şeklinde ortaya koydular.


Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos zaten peşinen, Straw’ın ziyaret programında KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile makamında görüşmek var ise, Straw ile görüşmeyeceğini açıklamıştı.


Bu sözlerin arkasına sığınan, Kıbrıs Rum Meclisi Başkanı ve Hükümetin büyük ortağı AKEL’in Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas’da,  büyük bir sinir içinde yaptığı açıklamada ellerini sallaya sallaya Jacques Straw’ı asla kabul etmeyeceğini ve kendisi ile görüşmeyeceğini söyledi. 


Tabi Kambersiz düğün olmayacağı için, Ana Muhalefet Partisi Başkanı DİSİ Lefkoşa Milletvekili  Nikos Anastasiadis de Straw’la görüşmeyeceğini açıkladı.


İşte dün benim kısa devre yapmama neden olan da bu Anastasiadis oldu.


İki toplumlu Konser etkinliğinde, yani Kıbrıs’lı Türklerle Kıbrıs’lı Rumların ortaklaşa kurdukları müzisyen ekibi ile şarkıcıların, hem Rum tarafında hem de Türk tarafında verdikleri konserin Türk tarafındaki ayağına katılmakta hiçbir mahzur görmeyen Anastasiades, ertesi gün, Kıbrıs’lı Türklerin Cumhurbaşkanını ziyaret etti diye Straw’ı protesto etmesini ve görüşmeyi reddetmesinin nedenlerini hiç anlayamadım.


Sen gel, iki toplum birbiriyle kaynaşıyor diye dünyaya mesaj vermek için, KKTC’deki Konsere katıl, sonra da ertesi gün, Straw Türkleri adam yerine koydu diye protesto et.


Madem öyleydi, sen ne geldin bizim tarafa. Senin bizi adam yerine koymaya hakkın var da, Straw’ın yok mu? Yoksa bizleri adam yerine koymanın tekeli, sadece siz Kıbrıs’lı Rumlarda mı?


İş iki toplumlu bir faaliyete geldi mi, Kıbrıs’lı Rumlar çalmadan oynuyorlar ve buna katılıyorlar. Ama Kıbrıs dışından politik kariyeri olan birisi gelip de, hem Rumları hem de Türkleri eşit düzeyde ziyaret edince veya aynı kefeye koymak isteyince, deli oluyorlar ve protesto etmeye başlıyorlar.


Biz, Kıbrıs’lı Türkleri adam yerine koyan ve politik seviyemizin yükseltilmesi için katkı koymaya çalışan, Cumhurbaşkanımızı makamında ziyaret ederek, diğer ülkelere de dolaylı diplomatik mesajlar vermek isteyen İngiltere Dış İşleri Bakanı Jacques Straw’ı bu düşüncersinden ve girişiminden dolayı protesto eden Kıbrıs’lı Rumları biz de PROTESTO ETMELİYİZ. 
   
Bizlerin geleceği için hayrın düşünmeyen, her ortamda ve politik seviyede bize kazık atmak ve kendisine muhtaç duruma düşürmek için elden geleni yapan Kıbrıs’lı Rumlarla niçin hala daha ORTAK ETKİNLİK’ler sürdürmeye devam ediyoruz.
Kıbrıs’lı Rumların bu tavırlarını protesto etmek için biz de onları PROTESTO ETMELİYİZ ve ORTAK ETKİNLİK’lere hemen ve derhal son vermeliyiz. 


Beni istemeyeni ben de istemem.


______________


* Prof. Dr.

653930cookie-checkKIBRIS’TAN… Protesto eden Rumları, protesto etmeliyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.