KIBRIS'TAN… RMMO savaş gücünü arttırıyor

Rum Milli Muhafız Ordusunun (RMMO) geçmişi pek parlak değil. Özellikle de Türklere karşı.
1964’de Erenköy’deki bir avuç öğrenci-mücahide en ağır silahlarla, günümüz tanımlaması ile de dengesiz güç kullanıp acımasızca saldıranlar bunlar.
1967’de Geçitkale’de, sayıları yüz’ü bile bulmayan, en ağır silahı bren ve A4 tipi makineli tüfek olan mücahitlerimize 5,000 kişilik ağır teçhizatlı bir ordu ile saldıranlar da bunlar.
1974 Barış Harekatında, özellikle 2.ci harekat döneminde, Türk askerinin ulaşamadığı  savunmasız Türk köylerine saldırıp, 15 günlük bebekten 90 yaşındaki ihtiyarlara kadar tüm Türkleri, evcil hayvanları ile birlikte acımasızca öldüren de bunlar.


Elimdeki yüzlerce kitap arasında, RMMO’nun yaptığı katliamlar ile ilgili olarak kaleme alınmış kitaplarım var. Özel ve ayrı bir gözde onlar. Gibbons’un Genocide Files kitabı gibi.
Özellikle “IPHESTOS PLANI”nı belgeleri ile birlikte gözler önüne seren “CYPRUS QUESTION AND GREEK EXTERMINATION PLANS” adlı bir kitabım var. Mart 1977 tarihinde Kıbrıs Türk Federe Devletinin Enformasyon Dairesi tarafından yayınlanmış bu kitap. Bence bu kitap önce Türkçeleştirilmeli, sonra da 2.ci baskısı yapılarak tekrar yayınlanmalı.
Söz konusu kitap, 7 Mart 1974’de Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) 3. Yüksek Taktik Komutanlığı’nca “AKRİTAS” Planının devamı olarak hazırlanan IPHESTOS yani VOLKAN planını en ince detayına kadar açıklamakta.
Planın giriş bölümü sadece iki maddeden veya hedeften oluşmakta. Türklerin, evlerindeki evcil hayvanlara varıncaya dek imha edilmesi ve ada’nın Yunanistan’a bağlanması. RMMO'nun önderliğinde bütün Kıbrıslı Rum erkekler kararlaştırılan Türk köylerinde etnik temizliğe katılacaklar, “Rumlar öldüren”, “Türkler de ölen” olacak. Giriş bölümündeki ana fikir bu kadar basit ve açık. Çok değil sadece 34 yıl evvel planlanmış.


Planda, gizlice gece yapılacak hücumlarla, Türk olan yerleşim yerlerinde Türklerin imhası ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Buna göre öncelikle elektrikler kesilecek, Türkler hedef alınacak ve saldırı başlatılıp soykırım yapılacak.
Plan, öngörülen yerlerde suların, telefon hatlarının ve elektriğin kesilmesini, BM askerlerinin üniformalarını giyerek araçlarını nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde içermekte. Hatta öldürülecek Kıbrıs Türklerinin gömülecekleri “Toplu mezarlık”ların yerleri bile tespit edilmiş bu planda.
Soykırıma, özel görevlerle ve sivil kıyafetlerle katılacak Kıbrıs Komando Tugayına bağlı tüm Birlikleri’nin görev alacakları yerler de bir bir saptanmış. Bu birlikteki subaylarının tümü de Yunanistan’da eğitilmişti. 31 Mayıs 1974 tarihli emir, bu birliklerin hazırlıklarını 10 Temmuz’a kadar tamamlamalarını öngörüyordu.
 
Bir de, uluslar arası üne ve güvene sahip “Askeri Savunma Dergisi” var. Adı “Jane’s Defence Weekly”.  http://www.janes-defence-weekly.com  adresinden bu dergiye ulaşıp istediğiniz ordu ile ilgili güncel bilgileri alabilirsiniz. Tabii ücreti karşılığı.
Bu hafta bu derginin bana göre flaş haberi RMMO’nun saldırı gücünü Aralık 2008’e kadar üçte bir oranında arttıracak olmasıdır. Dergiye göre RMMO Genel Kurmaylığı mevcut yapılaşmada, örgütlenmede ve işleyişinde köklü değişiklikler yapmak kararı almış. Bu değişiklikler sonucu RMMO’nun savaş yeteneği bugüne kıyasla üçte bir oranında artacak. Şu anda RMMO’da görev yapan Yunanistan’dan gelmiş paralı askerlerin sayısı ise şimdilik 20,000.
Zaten işin garip tarafı da burada başlıyor.
Yunanistan’ın 15 Temmuz 1974’de Kıbrıs’ta organize ettiği darbeden sonra kurulan ve Cumhurbaşkanlığına getirilen Nikos Sampson tarafından ilan edilen “KIBRIS HELEN CUMHURİYETİ”nin adada kontrolü tam olarak ele geçirmesinden hemen sonra IPHESTOS PLANI uyarınca katledilecek Türkler, 20 Temmuz 1974’de Mutlu Barış Harekatı ile “Soykırım”dan kurtarılmıştı.
Adadaki varlığı ile 1974 yılından beri Rumların her tür saldırısına mani olan Türk Barış Kuvvetlerinin adayı terk etmesini isteyen Rumlar, kendi yerel orduları içinde 20,000 adet Yunan askerini barındırmakta. Bunların yasal kılıfı da “paralı asker” olmaları.
Yani Türk askeri adadan gitsin ama paralı Yunan Askerleri adada kalsın. Ne tezgâh ama. Bizanslı saray entrikacıları bile bu kadar düzenbaz değillerdi.


Asıl önemlisi de, Cumhurbaşkanımız Mehmet Ali Talat’ın 2008 sonuna doğru bir anlaşma olması büyük bir olasılıktır demesine karşın, Rum Savunma Bakanı Kostas Papakostas’ın Aralık 2008’e kadar RMMO’nun savaş gücünün %35 arttırılacağını açıklaması.
Çok merak ediyorum niye RMMO’nun savaş gücü tam da Hristofyas’ın adaya Barış getirmek için soyunduğu bir zamanda %35 arttırılıyor.
Kime karşı kullanılacak bu artırım. 
1963’de olduğu gibi gene Kıbrıs’lı Türklere karşı mı?


*Prof. Dr

656800cookie-checkKIBRIS'TAN… RMMO savaş gücünü arttırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.