Kılıçdaroğlu: 1989 travmasını yaşamak istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, neredeyse partisinin iki katı oyla kazanmasının ardından, bunun sürdürülebilir olması için 7 maddelik ‘halkçı belediyecilik’ ilkesini yaşama geçireceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin ardından ilk kez, BBC Türkçe’nin de aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

CHP lideri, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) 1989 yerel seçimlerinde kazandığı büyük başarıya rağmen, bir sonraki seçimlerde bunu sürdürememesini kastederek, “Belirlediğimiz 7 kurala belediye başkanları uyacak, biz de Genel Merkez’den takip edeceğiz. 1989 travmasını yaşamak istemiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının şimdiden konuşulmaya başlanmasını ‘yıpratacağı’ gerekçesiyle doğru bulmadığını ifade etti.

CHP lideri tahmininin, 100-300 bin arasında bir farkla seçimi kazanacakları yönünde olduğunu belirtip, 800 binin üzerindeki oy farkını da, “Çok yüksek, çok çok iddialı bir rakam” sözleriyle değerlendirdi. Ayşe Sayın / BBC Türkçe, Ankara

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48766463

2310820cookie-checkKılıçdaroğlu: 1989 travmasını yaşamak istemiyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.