Kılıçdaroğlu, AKP’nin parayı nereye harcadığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP hükümetinin yaptığı son zamanlara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: “Para yatlara, katlara, uçaklara, arabalara, 1100 odalı saraya gidiyor.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

İkinci sorun alanı ekonomidir dedim Davutoğlu geldiğinde. İşsizlik hala ciddi bir sorun. 100 gençten 27’si hem okula gitmiyor, hem çalışmıyor. Enflasyon almış başını gidiyor. Daha da yükseldi. 22 Eylül 2017’nin rakamlarını vereceğim. Tüketici kredisi borcu 382 milyar lira. Kredi kartı borcu 86 milyar lira. Toplam 496 milyar lira. 2002’ye göre tam 71 kat artmış. Memurun, emeklinin maaşı arttı mı?

Hükümetin tahsil edemediği alacak ne kadar? 451 milyar dolar, 2016 rakamları ile. Alacağını tahsil edemiyor. Bu 2017 bütçesinin, gelirinin yüzde 67’sine denk geliyor. Toplanan paralar nereye gidiyor? FETÖ ne istediyse verdin. Para verdin, rektör verdin, vali verdin, paşa verdin. Memura geldi, çiftçiye geldi vermedin. Şimdi sandıktan hesap sorma zamanıdır.

“FAİZE KARŞIYSAN ÇIKAR BİR KHK FAİZİ 0 YAP”

“Faizler çok yüksek biz faize karşıyız” sanki onlar değil CHP iktidarda. İndir. Bu da doğru değil, tamamen faiz lobisine çalışan bir hükümet. 15 yılda Londra’daki bir avuç faiz lobisine ödedikleri tutar 142 milyar dolar. İbrahim Kaboğlu’nu bir kararname ile kapının önüne koyuyorsun, faize karşıysan çıkar bir KHK faizi 0 yap.

Para yatlara, katlara, uçaklara, arabalara, 1100 odalı saraya gidiyor. Bu kadar israf haram değil mi? Bu harama nasıl ortak oluyorsunuz. Bu yetmiyor 350 odalı yazlık saray yapacak. 1100 odalı saray neyinize yetmiyor? Bu kadar israf cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmamıştır. Biz bunun mücadelesini vermek zorundayız.

“İYİ POLİS, KÖTÜ POLİS OYNUYORLAR”

Bu arada paraları yetmiyor yeni vergi kanunları getiriyorlar. Burada da iyi polis, kötü polis oynuyorlar. Bakana açıklama yaptırıyorlar. Arkasından beyefendi devreye giriyor “arkadaşlar bir daha görüşsün” diyor. Sonra makul bir düzeye indireceğiz diyorlar. Siz oturup konuşmadınız mı? Dediğim gibi birisini parlatmak için iyi polis kötü polis oynuyorlar.

Sayın Davutoğlu geldiğinde dedim ki, bir diğer sorunumuz eğitim dedim. 15 yılda 6 bakan değişti. Adı üstünde milli eğitim, bir partinin eğitim politikası değil. Çocuklarını denek olarak kullanan dünyadaki tek ülke Türkiye. Böyle bir garip yapı ile karşı karşıyayız. 2016-2017 döneminde yaklaşık 2 milyon çocuk okula gidemedi. 15 yılda Türkiye’yi nereye getirdiler.

Dünya kadar atama bekleyen öğretmen var. 15 yılda tamamlamadılar. Atama bekleyen öğretmen sorununu kaldıracağız dedik. 2002’de terör yoktu. Bugün 3 terör örgütü ile mücadele ediyoruz. PKK daha da güçlendi, FETÖ yeni bir terör örgütü olarak ortaya çıktı ve IŞİD.

3 terör örgütünü başımıza bela eden hükümetin adı ne? Sayın Davutoğlu’na dedim ki, ciddi sorunlarımızdan birisi de dış politika. Müslümanı Müslümana kırdırdılar ve Suriye’yi de Irak’ı da parçaladılar. Bizi dinlemediler. O kadar uçtular ki, 24 saatte namaz kılacaklardı.

2128070cookie-checkKılıçdaroğlu, AKP’nin parayı nereye harcadığını açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.