Kılıçdaroğlu Kurultay’da konuşuyor: Alçakgönüllü uygarlığı inşa edeceğiz

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, Bilkent Odeon’da pandemi koşullarına uygun olarak toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yapıyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açış konuşmasında, salgın nedeniyle kurultaya gelemeyenleri de selamladığını belirtirken, seyircisiz kurultayı kendilerinin de arzu etmediğini ifade etti.

Tüm dünyanın gözünün kulağının bu kurultayda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

  • Bu kurultay bütün dünyanın gözünün kulağının olduğu kurultaydır. Çünkü sosyal siyasal ekonomik buhrandan nasıl çıkacamızı anlatacağımız kurultaydır. İnanıyorum ki bu çıkış yolu tüm dünyaya örnek olacaktır. 100 yıl önce Atatürk, Milli kurtuluş savaşının verirken bütün mazlum ülkelere örnek olduysa, bizim de böyle bir süreci hayata geçirerek dünyaya örnek olmamız gerekiyor.”
  • Bu kurultayda alacağımız her kararın yankısının yüksek olacağını biliyoruz. Bu kurultay alçakgönüllü bir uygarlığın inşasına çağrı kurultayıdır. Hep beraber alçakgönüllü bir uygarlığı inşa edeceğiz. Bu kurultay, liyakatsızlığı kayırmacığı, umutsuzluğu nasıl ortadan kaldıracağımızı açıklayacağımız kurultaydır.
  • Türkiye cumhuriyet tarihinin en ağır bunalımını, buhranını yaşıyoruz. Bu buhran yönetim buhranıdır demokrasi, ekonomi, toplumsal ve kişisel sağlığımızı birliğimizi ve beraberliğimizi derinden dinamitleyen bir buhrandır. Hiçbir vatanseverin, hiçbir CHP’linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bu buhrandan ülkeyi çekip çıkaracağız.”
  • Adalet yürüyüşün son gününde Maltepe’de ‘bu bir son değil bu bir yeni başlangıçtır’ demiştim. Önümüzdeki duvarı yıkacağız demiştim. 31 Mart yerel seçimlerinde duvarın arkasına geçtik. O duvarı şimdi dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız.”

Kılıçdaroğlu’na üç rakip

Kurultayın ilk günü olan bugün genel başkanlık, yarın ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği seçimleri yapılacak.

Pandemi nedeniyle kurultay alanına sadece delegeler, milletvekilleri, belediye başkanları ile onur kurulu üyeleri alınıyor.

Basın mensupları ve diğer konuklar kurultayı, salon dışında yaklaşık 300 metre uzakta oluşturulan ayrı bir bir alanda, ekrandan izleyebiliyor.

Kurultay salonu ve dışında oluşturulan alanlarda maske takmak zorunlu ve sosyal mesafenin korunduğu oturma düzeni oluşturuldu. Sık sık da sosyal mesafeye uyulması konusunda anons yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6. kez genel başkanlık mücadelesi vereceği kurultayda, aday adaylığını açıklayan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kurultay Onur Üyesi Tolga Yarman ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner genel başkanlık için mücadele edecek .

İmamoğlu: Genel başkanımızla ilgili zerre sorgulayacağımız bir şey yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultay resmi açılışı öncesinde gazetecilerin bulunduğu bölüme geldi. Bir süre CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından derlenen ve kurultay katılımcılarının masalarına konulan “Özgür ve Adil Bir Türkiye için Yürüyüş” kitabını inceleyen İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

CHP Kurultayı’nda gazetecilerin bulunduğu alana gelerek değerlendirme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kurultayın iktidar kurultayı olduğunu hatırlatarak, “Bu kurultay diğerlerinden çok farklı. CHP sadece kendisine oy veren insanlar için bir umut kurultayı yapmıyor. Muhalefet ruhunu temsil eden tüm insanları kapsıyor. Dolayısıyla sorumluluğu çok büyük. Bütün delegelerin bu sorumlulukla davranması gerekiyor ” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu dönemde tarihi bir misyon üstlendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Bizim genel başkanımız özelikle son yerel seçimlerde tarihi bir misyon üstlendi. Dolayısıyla bizim genel başkanımız ile ilgili zerre kadar bir sorgulayacağımız bir şey yok. Etrafını iyi bir yönetimle toplamamız gerekiyor”dedi. Haber: BBC Türkçe, Fotoğraf: Sultan Özer / Evrensel

2436200cookie-checkKılıçdaroğlu Kurultay’da konuşuyor: Alçakgönüllü uygarlığı inşa edeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.