Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreç iktidar

GERÇEK GÜNDEM – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nin yanına kurulan çadırda gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Kongresi’nde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“Benim umudum sizlersiniz sevgili gençler. Hiç endişe etmeyin. Yeni bir çığır açtık. Kararlı adımlarla devamedeceğiz. Yürüdüğümüz yol hak yoludur. Adaleti bulacağız. Buu ülkeye huzuru kardeşliği getireceğiz.

Yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Hiç kimseyi ötekileştirmeden. İnsansa başımızın üstünde yeri var dedik. Bütün o sorunları çözmeye talibiz dedik.

Dünyaya, insana, kainata bakışımız farklıdır. Sevgi, barış kardeşlik üzerine kuruludur. Bu yolla gelecek Türkiye’yi yeniden inşaa edeceğiz. Kararlılığımız var.

Hiçbir zaman yapamaz mıyız diye endişeye kapılmadık. İnanıyorsak yapacağız, gerçekleştireceğiz. Söylediğimiz her sözün arkasında kapı gibi durcağız. Nasıl yapacağımızı da anlatacağız. www.gercekgundem.com’un toplantıdan derlediği habere göre Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu yıl TBMM’nin açılışının 100. yılı. 100 yıl önce TBMM açıldı. Sizleri o günün heyecanına taşımak istiyorum. İşgal altındaki bir ülkede 100 yıl önce bir grup insan idealleriyle yola çıktı. Kavgaysa kavga dediler. 100 yıl sonra burad aynı heyecanı yaşatmak zorundayız.

100 yıl önceki koşullar çok daha zordu. Bugünkü koşulların da zorluğunu biliyorum. Önemli olan zorluğu başarmaktı. TBMM açıldığında özünde demokrasi vardı.

100 yıl sonra bugün geldiğimiz noktada demokrasinin ağır yaralar aldığını görüyoruz. Bizlere düşen bir görev var: Bireysel beklentilerin tamamen ötesine çıkmak zorundayız.

“100 YIL SONRADA YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN YOLU”

Her birimize düşen fedakarlık var. Bugünkü koşullar fedakarlık yapmak koşullarıdır. Öz veriyle yola çıktık. Başrıyı özveriyle yapacağız. Kararlılıkla ve inançla yapacağız. Hiç kimse unutmasın; 100 yıl önce yolumuz Mustafa Kemal Paşa’nın yoluysa 100 yıl sonra da Gazi’nin yoludur. 100 yıl sonra bize düşen görev var. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak. 2023’te cumhuriyetin 100. yılı olacak.

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.gercekgundem.com/siyaset/155600/kilicdaroglu-chp-istanbul-il-kongresinde-konustu-onumuzdeki-surec-iktidar

2384300cookie-checkKılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreç iktidar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.