Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Soylu için suç duyurusu ve tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine “Açık açık söylüyorum, bittin sen” diyen İçişleri Bakanı Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir televizyon programındaki ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulundu ve Soylu’ya tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, İçişleri Bakanı Soylu’nun 5 Aralık’ta katıldığı bir televizyon programında, müvekkili Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret, iftira ve tehdit suçlarını işlediğini savundu.

kılıçdaroğlu.jpgDilekçesinde, Soylu’nun programda sarf ettiği ifadelere yer veren Çelik, Soylu hakkında kamu görevlisine hakaret, iftira ve tehdit suçlarından soruşturma başlatılıp, kamu davası açılmasını istedi.

Avukat Çelik, Soylu’ya 100 bin liralık tazminat davası da açtı. Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dava açan Çelik, Soylu’nun hakaret içerikli konuşmaları nedeniyle müvekkilinin kişilik haklarının zarar gördüğünü öne sürdü.

Çelik, mahkemeden, Kılıçdaroğlu lehine 100 bin liralık manevi tazminata hükmetmesini talep etti.

2143960cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan Bakan Soylu için suç duyurusu ve tazminat davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.