Kılıçdaroğlu’dan İş Bankası hissesi açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ”Sayın Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz İş Bankası’nın ortağı da değiliz. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk’ün hisselerini Hazine’ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Öğretmenlerimizin sorunları var parlamento açıldığında o konuyla ilgili yasal düzenlemeleri parlamentoya vereceğiz. Öğretmenler Günü onlara birer maaş ikramiye verilmesi bizim arzularımızdan bir tanesi.

İŞ BANKASI AÇIKLAMASI

Sayın Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz İş Bankası’nın ortağı da değiliz. Biz sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. Biz 5 kuruş para almayız o para Türk Dil Kurumu’na Türk Tarih Kurumu’na gider. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk’ün hisselerini Hazine’ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin. Türkiye’yi silah arkadaşları ile beraber savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım. İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar İş Bankası’nın işlerine, bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Erdoğan neden böyle bir karar aldı onu da anlamıyorum. Onu acaba alıp Türkiye Varlık Fonu’na devretmeyi mi düşünüyor ona da bakmak lazım.

KATAR ŞEYHİNİN UÇAK HEDİYE ETMESİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şeyhten hibe uçak alacak kadar küçülmemeli. Bu benim onuruma dokunuyor. Hem diyorsun dünya lideriyim hem kalkıp Katar şeyhinden hibe uçak alıyorsun. Hibe uçakla Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı gezer mi? Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nı gezdirecek bir uçağı bir şeyhten hibe olarak alamaz der. O Katar şeyhi kim? Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı doğalgaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar şeyhi.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır kuramaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer” diye konuşmuştu.

2226810cookie-checkKılıçdaroğlu’dan İş Bankası hissesi açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.