Kilise temeliyle 1600 km. güneye taşınıyor

ABD’nin kuzeyindeki, Kanada sınırında bulunan New York Eyalati’nin Buffola kentinden taşınmasına karar verilen Aziz Gerald isimli Katolik kilise, güneydeki Georgia Eyaleti’nin Atlanta kentinde yakında ibadete açılacak.

Amerikan Katolik Kilisesi yönetimi, bu olayın “kilisenin kutsal göçü” olarak görülmesi ve bu nedenle Aziz Gerald’ın bir kez daha hacı sayılması gerektiğini savundu.

Yirminci yüzyıl başında kurulmuş Aziz Gerald, son zamanlarda nüfusu 500 binden 200 binlere inen Buffola’daki Katolik ahalinin buradan çekilmesi nedeniyle kapılarını ibadete kapatma noktasına gelmiş bulunuyordu. Katolik Hıristiyan müminlere ayrılmış 800 kadar oturma yerini eskisi gibi bir türlü dolduramayan Kilisenin sıkıntı veren bu durumu karşısında Amerikan Katolik Cemaati yetkilileri Aziz Gerald’a yeni bir yer aramaya bir süre evvel başlamışlardı.

Bunun üzerine, artarak çoğalan Katolik nüfusu dikkate alınarak en iyi yerleşim yeri olduğu düşünülen Atlanta kentinden kiliseye yer tahsisi talebi geldi. Böylelikle, duvar fresklerine kadar sökülerek temelden çatıya taşınacak olan yüzyıllık kilise 1600 km.’lik yola hazırlanmaya şu sıralarda başlamış bulunuyor.

Atlanta’daki Norcross semtine taşınacak kilise için 40 milyon Dolarlık bir taşınma bedeli hesap ediliyor. Niagara Şelalesi yakınlarındaki yerinden sökülerek parçalar halinde Atlanta’ya gidecek olan kilise için Amerikan Katolik Cemaati arasında büyük ölçüde yardım toplama kampanyaları da bir yandan devam ediyor.

1499480cookie-checkKilise temeliyle 1600 km. güneye taşınıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.