Kilisede Anadolu ezgileri ayakta alkışlandı

Anadolu folk müzik grubu Anatolian Collective, 2 Subat Cumartesi saat 19’da “Stoke Newington Church Street London N16 9ES” adresindeki St Mary’s Old Church’de konser verdi. Kilise’de bütün oturma alanların dolu olduğu ve bazı müzik severlerin de bilet bulamadığı için kapıdan döndüğü gözlendi.

Suna Alan ve Tuğba Özcivan’ın da konuk sanatçı olarak bulunduğu konserde Alevi deyişleri sırasında iki genç semah döndü. Konserde sahneye çıkan Anatolian Collective müzisyenleri de şöyleydi:

“Hüseyin Kaplan (Bağlama, Vokal), Dursuncan Çakın (Bağlama, Dede Sazı, Vokal), Erdal Ünsalan (Divan Bağlama, Vokal), Cem Tuncer (Bas Gitar), Serkan Çakmak (Kaval), Gizem Altınordu (Perkusyon), Melisa Yıldırım (Kemane).”

Hüseyin Kaplan salonun yetersiz kalmasından dolayı konseri izlemeye gelenlerden özür dilerek Anatolian Collective’i şöyle tanıttı:

“Anatolian Collective, Londra’da sanat hayatını sürdüren bir grup müzisyenin 2017 yılında dünya müzikleri yapmak, Anadolu’nun farklı bölgelerindeki halk türkülerini kendi düzenlemeleri ile icra etmek, etnik müzik yapan farklı ülkelerden müzisyenlerle ortak çalışmalar yapmak, bu çalışmaları dünyanın farklı bölgelerine taşımak için kurduğu bir topluluktur.

Özellikle Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş farklı uluslara ait halk ezgilerinin ritim farklılıklarını, akort çeşitliliklerini, çalış tekniklerini ve zengin ses tınılarını dinleyici ile buluşturmayı hedeflemektedir.

Binlerce yıldır birçok kültüre ev sahipliği yapmış Anadolu’nun, halk ezgilerindeki zenginliği dünya müziklerinin eşsiz tınılarıyla bir araya getirme düşüncesi ile bugüne kadar birçok defa sahne almış, farklı etnik gruplarla aynı sahneyi paylaşmıştır.”

Kaplan bir sonraki konserin SOAS’ta düzenleneceğini belirterek ilgiye teşekkür etti.

Anatolian Collective konserinde Suna Alan konuk sanatçıydı
Anatolian Collective konserinde Suna Alan konuk sanatçıydı
Anatolian Collective konserinde semah dönen gençler
Anatolian Collective
2269570cookie-checkKilisede Anadolu ezgileri ayakta alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.