Kilisede, Kardeş Türküleri dinlendi…

Eylül ayında saldırıya uğrayan kurumlarla dayanışmak amacıyla düzenlenen konseri yaklaşık 800 kişi izledi.


Konser öncesinde yapılan konuşmada, halkların kardeşliğine en çok ihtiyaç duyulan bir süreçte geçildiğine dikkat çekildi. Her dilden türkülerle buluşmaya gelen izleyicilere, faşizme, emperyalizme ve ırkçılığa karşı kenetlenme çağrısı yapıldı. “Genel Kurmayın muhtırasının hedefinde halkların kardeşliği var. Halkların yürekleri, dilleri ve umutları kanatılmak isteniyor. ‘Ne mutlu Türküm’ demeyeni vatan haini ilan ederek halklar arasında düşmanlık körükleniyor” denilerek, göçmenler darbe girişimlerine karşı sessiz kalmamaya çağrıldı.


DEVRİMCİLER ANILDI


Konuşmada, Mayıs ayında ölümsüzleşenler; 6 Mayıs 1972’de idam edilerek katledilen THKO önderlerinden Deniz, Hüseyin, Yusuf; İbrahim Kaypakkaya, Hüseyin Kayacı, Haki Karaer ve Boby Sands’ın halkların kardeşleşmesi için verdikleri mücadelenin önemine değinildi.


Alkışlar eşliğinde sahneye gelen Kardeş Türküler elemanları, Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın her dilden, inançtan, ulustan ve kültürden renkleriyle, barış, kardeşlik, özgürlük ezgileriyle umut mesajlarını göçmenlerle paylaştılar.


Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Ermenici, Rumca ve Çingene dilinden seslendirilen ezgiler izleyicileri büyüledi. Göçmenler, ezgileri dinlerken zaman zaman coştular, zaman zaman hüzünlendiler. Kardeş Türküler, bin yıllık halkların aşk, özlem, isyan, sürgün, ağıt ve kavga türküleri dile getirerek göçmenleri kardeşleşmeye davet etti.
GİK-DER göçmenleri çalışmalarına katılmaya çağırdı

802480cookie-checkKilisede, Kardeş Türküleri dinlendi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.