Kiliseden ‘şöven’ cenaze törenine ret

Melbourne’da Essendon semtindeki Uniting Kilisesi, İkinci Dünya Savaşı’na katılan ve geçen hafta 81 yaşında ölen emekli asker George Vipond’un cenaze töreninin, 40 yıldır devam ettiği bu kilisede yapılmasına izin vermedi.

Kilise ret gerekçesini, naaş üzerine örtülen Avustralya bayrağı ve RSL tarzı askeri törenin, kilise prensiplerine uymaması olarak gösterdi. Kilise Papazı Wes Campbell, kararını savunarak, kilisede askeri ya da ulusal sembollere yer olmadığını söyledi.

IRAK SAVAŞINA KARŞI

Campbell, “RSL töreni kilisenin ruhuna uygun değildir. Bayrak, ulusal bir semboldür ve kiliseyle ilgisi yoktur” dedi. Irak Savaşına karşı olmasıyla da tanınan Papaz, “Barış Yanlısı Hristiyanlar” adlı bir grubun da üyesi olmakla tanınıyor.

Vipond’un ailesi, savaş emeklisi yaşlı adamın son dileğinin yerine getirememesini, kiliseyi protesto ederek gösterdi. Kilisenin kararına inanamadığını söyleyen Viponds’un çocuklarından Michelle Finch ve Mark Vipond, kararı ‘Avustralya karşıtlığı’ olarak niteledi.

PAPAZA TEPKİLER
Victorian RSL Başkanı David McLachlan, Avustralya bayrağının bulunması için kiliseden daha iyi bir yer düşünemediğini kaydederken, eski Başkan Bruce Ruxton, papazın kararından dolayı utanması gerektiğini söyledi.

Araba tamircisi olan Vipond, son 20 yıldır Heidelberg Repatriation Hospital’da savaş emeklileri ve dullarına yardımcı olmak amacıyla gönüllü olarak çalışıyordu. Kilisenin kararından sonra cenaze töreni, naaş üzerinde bayrak sarılmasına ve RSL törenine izin veren aynı semtteki Anglikan Kilisesi’nde alındı.

FOTOĞRAF: George Vipond

1100700cookie-checkKiliseden ‘şöven’ cenaze törenine ret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.