Kim bu yahu?

Günümüzde tv. nin gücünü süper güçler her fırsatta kullanmaktadır. Süper güçlerin, dünyayı  paylaşma, yayılma ve sömürme politikalarına haklılık ve taraftar kazandırmak için sürekli bir düşman icat ettiklerini artık herkes biliyor.                                                       
                                                                           .
ABD  için  kötü adam dün,  Kızılderililer idi…( Kovboy filmlerini hatırlayınız ).  Daha sonra Rusya oldu.. (yıllarca onu kullandığı iddia ediliyor) Vietnam olayından sonra, Asyalı tip insanlar oldu…Vizyona giren son filmlerden anladığımız kadarıyla şimdi, Ortadoğulu insan tipi…


Bilhassa  yaptırdığı filmlerle,  önce kendi,  sonra dünya kamuoyunu yönlendirme  gayreti  içinde bulunmaktadır. Bunda da başarısız olduğu söylenemez.


Süper güç, hem dünya kaynaklarına hakim olmaya çalışmakta, hem de elindeki medya,  sinema ve  diğer yayın vasıtaları ile,  kendi kültürünü yaymakta ve insanlara haklı  ve de güçlü olduğu imajını  vermektedir. Matrix gibi filmlerle teknolojinin güçlülüğünü,  Rambo gibi filmler ile  Amerikan kahramanlığını vurgulamaya  çalışmaktadır.  Böylece, karşısına çıkılamaz bir güç  ve bunu  herkesin kabul etmek zorunda olduğu  psikolojisini yerleştirmeye  uğraşmaktadır.


Milletlerin kendi kimlikleri vardır. O kimlik veya kültür,  bir milleti diğer milletlerden ayırtan  en önemli özelliktir. Dünyanın çok küçüldüğü zamanımızda,  bilhassa süper güçlerin organize ettiği kültür bombardımanı altında  kendimizi korumak istiyorsak,  çok uyanık olmak zorundayız.


Elbette televizyon da film de izleyeceğiz. Ancak neyin ne olduğunu, ne yapmak istediğini iyi bilip bilhassa çocuklarımızı  korumaya çalışmalıyız.


Yarın karşımızda,  fiziğiyle çocuğumuz, fakat başka hiçbir şey ile bize benzemeyen insanlar görmek istemiyorsak, bu görevi ciddiye almalıyız.


Hem de geç olmadan…

680500cookie-checkKim bu yahu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.