Kim daha iyi buz kıracak, bekleniyor!

Geçen hafta turistleri ve bazı bilimadamlarını Antartika’da dolaştırmak üzere Avustralya’dan yola çıkan Rusların Akademik Shokalskiy gemisi, 74 yolcusu ve mürettabıyla beraber, üstün düzeyde buz kırma ve yol açma kabiliyeti olduğu hâlde buzlarda sıkışıp kalmıştı. Bunun üzerine, Çin bu işi ben daha iyi yaparım iddiasıyla buzların içine kendi gemisini gönderip güya buza saplanmış Rus gemisini kurtarmaya gitti. Fakat kısa sürede Çin gemisi de buza takıldı.

Bunun üzerine ABD’den ve buzkırma konusunda uzman olan Fransa’dan yardım istendi. Çin kendi halkına haberi duyurmamaya özen gösterirken, dünya basını Çin gemisinin penguenlerle birlikte çekilen fotoğraflarını yayımladı. Geceleri eksi 70 dereceye kadar inen havanın yumuşaması şimdilik beklenmediğinden bütün ümit Fransa ve ABD’nin yardımına kaldı. En kötü olasılıkla hava yardımı yapılarak kazazadeler Antartika’dan kurtarılacak.

Arjantin hükümeti de bölgeye olan yakınlığı yüzünden duruma dikkat kesildi ve eğer uluslararası bir yardım istenirse, hareket etmeye hazır olduğunu duyurdu. Arjantin’in bu konuda deneyimli ekipleri hazır tutuluyor ve gerekirse kurtarma operasyonu için yeşil ışık yakılmış bulunuyor.

1557810cookie-checkKim daha iyi buz kıracak, bekleniyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.