Kim ne dedi?

KILIÇDAROĞLU: EMİRLERE UYMAYIN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’na yapılan müdahale konusunda polise seslenerek, “Bu milleti kendi çıkarları için iç savaşa bile sürüklemekten çekinmeyeceği anlaşılan bir başbakanın, kanunsuz emirlerini uygulamak uluslararası normlara göre suçtur” dedi.

ÇELİK: EYLEM AKP’YE ZARAR VERMEYİ AMAÇLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik müdahalenin ardından, Türkiye’de televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, eylemlerin AKP’e zarar vermeyi amaçladığını savundu.

Çelik, “Birileri AKP’ye zarar vermek için bunları yapıyorsa, kendi ülkesine ve kendi çocuklarının geleceğine yaptığını bilmeli. Kusura bakmayın. Bu devlet, halkının güvenliğini sağlamak zorunda” dedi.

CAN DÜNDAR: PERVASIZCA YAPILMIŞ MÜDAHALE

Can Dündar müdahaleye ilişkin yaptığı ‘Gerçek bir savaş manzarası. Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim” sözleri ile twitterda bir anda gündeme oturdu.

İşte canlı yayında yaptığı olay açıklamalar;

*Annelerin kucağından çocuklarını alıyorlar. Çocukların çığlıklarına tanık oluyorum. Bir katliam hazırlığı bu… Akıl alır gibi değil. Buna inanamıyorum.

*Gerçekten çok kötü şeyler olacak. Bunu başbakan göremiyorsa bizim birşeyler yapmamız lazım.

*Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim. Biraz önce Vali ile görüştüm “çaresizliğini söyledi’.

*Ben de bir babayım gerekirse oraya gidip TOMA”nın önüne yatacağım. Başka yolu yok. İstedikleri nedir yanı. Bir parkı koruyor bu çocuklar. Bu şiddet neyin intikamı alınıyor, akıl alır gibi değil.

*Böyle barışçıl bir şeyi şiddetle ezmeye kalkarlarsa bundan sonraki kuşağı tamamen şiddet kanalına yöneltmiş olacaklar. Devletin yüzüyle ilk kez tanışıyor bu çocuklar. Böyle bir tanışma çok ağır sonuçlar doğuracak.

GÜNAY: BAŞBAKAN YARIN DİYORDU

AKP İzmir Milletvekili, Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan’ın parkın boşaltılması için yarına kadar süre vermesine rağmen Gezi Parkı’na müdahaleyi eleştirdi. Günay, ” Girişin barikatı kalkmış, çadırlar kalkıyor. Başbakan “yarın” diyordu.. Şimdi ne oldu? Bir derin el mi var Başbakan’ı da aşan, ülkeyi karıştıran?” dedi.

KAPINIZA GELİP YALVARDIK

Başbakan Erdoğan’la Gezi olaylarını görüşen heyette yer alan Sunay Akın , yaşanan müdahalenin ardından isyan etti.Ünlü şair twitter sayfasına şunları yazdı:

Kendi insanınıza yapılan bu şiddetin, hiç bir açıklaması yoktur!

Hatalarını yüzlerine söyledik, hukuk sürecini talep ettik, bir tek insanın canı yanmasın diye YALVARDIK!
İçim kanıyor…

Bir tek çocuğun mutluluğu ve acı çekmemesi için kapınıza geldik, dil döktük.Kapı kör duvar sağırmış.

Sevgili ülkemde uğruna her şeyi yapmaya çalıştığım ADALET bu gece yaşananlarla bitmiştir.
Ne deseniz haklısınız…

GÜLSE BİRSEL: SANDIĞI GÖRECEKSİN

Parktan çık sağa dön sandığı göreceksin… Ülke demokrasisine level atlatan eylemci arkadaşlar, harikaydınız! Dokuz ay sonra cümbür cemaat bir daha sokaklara çıkalım. Bu kez oy vermeye!

1385900cookie-checkKim ne dedi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.