“Kimin yaşam tarzına karıştık”

Eylemler sırasında esnafın zarar gördüğünü belirten Erdoğan, “tüketmeyin” çağrısı yapanlar için de “kemirgen” ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) Gölbaşı’ndaki Vilayetler Evi’nde verdiği iftara katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Erdoğan’ın hedefinde yine Gezi Parkı eylemleri vardı.

Yaşananları sert bir dille eleştiren Erdoğan, “İkide bir ‘yaşam tarzımıza karışılmasın’ gibi laflar ediliyor, acaba bu iktidar kimin yaşam tarzına karıştı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye bunların kirli girişimlerine boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye, başta ekonomisiyle bu tür saldırılardan etkinlenmeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Başta esnafımız olmak üzere inşallah milletimizin sağduyusu, feraseti bu tür saldırıları etkisiz hale getirecek, bu tür istikrarsızlaştırma girişimlerini boşa çıkaracak güce sahiptir.

Milletimiz de esnafımız da inanıyorum ki kimin nerede durduğunu, kimin neyin peşinde olduğunu çok net biçimde görmüştür. İstanbul, Ankara gibi şehirlerimizin seramikleri, durakları, reklam panoları, kamu araçları, gereçleri, vatandaşımızın araçları yakılıp, yıkılırken acaba bunlarda gerçek manada insani, vatandaşlık duygusu var mı?

Bunlarda bir milliyetperverlik, vatanseverlik duygusu olabilir mi? Elinde molotoflarla saldıran, şiddet eğilimiyle saldıranlara acaba biz insan nazarıyla bakabilir miyiz?

Bunların talebi, arzusu nedir Bunlardan siz bir şey anlayabildiniz mi? Ne istediler bunlar acaba, talepleri neydi? İkide bir ‘yaşam tarzımıza karışılmasın’ gibi laflar ediliyor, acaba bu iktidar kimin yaşam tarzına karıştı? Acaba kimin giyimine kuşamına karıştı?

İstanbul’da biz de iftar soframızı kurduk, Türkiye’nin bütün rengi oradaydı ama dert başka. Sizlerin ve milletimizin desteğiyle hem bunların hem de bunların arkasındaki çetelerin oyunlarını bozacak, Türkiye’yi her alanda özellikle de ekonomide istikrarlı bir şekilde büyütmeye devam edeceğiz”

‘ESNAF ZARAR GÖRDÜ’

Eylemler sırasında esnafın zarar gördüğünü dile getiren Erdoğan, “Esnafımız mağdur edildi hatta maalesef esnafımız hedef alındı. Sokakların terörize edilmesi neticesinde çok sayıda esnafın işleri bozulurken bazı sokaklarda dükkanlara saldırıldı. Masa, sandalyeler parçalandı, cam çerçeve kırıldı. Dükkanlar yağmalandı. Bazı dükkan sahipleri bizzat hedef alınmak suretiyle tehdit edildiler” diye konuştu.

‘KEMİRGENLERDEN FARKLARI YOK’

Erdoğan, ‘esnafa, zanaatkara ve tüccara zarar verilmesine göz yummayacaklarını’ da belirterek şöyle devam etti:

“Bakın İstanbul’da olaylar başladığında ne dediler ‘6 ay tüketmeyelim’ dediler. ‘6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım’ çağrısı yaptılar. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek hükümeti deviririz anlayışı, tek kelimeyle barbarcadır. Bu ülkenin kazanımlarına, bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık, nasıl bir kin ve garaz içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökermek suretiyle halletmek isteyenler, 76 milyonun içindeki gemisinin tabanına delik açmaya çalışan zavallıların, kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur. Halkla hiçbir irtibatı bulunmayan, halkla gönül bağı bulunmayan, sandık sonuçlarına saygısı bulunmayan, sandıktan umudu olmayan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek için çağrılar yapar. Türkiye bunların kirli girişimlerine boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir.”

1390240cookie-check“Kimin yaşam tarzına karıştık”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.