‘Kimse Türkiye’yi bölemez’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Türkiye’yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye’yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye’yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız” dedi.


Büyükanıt, ABD’de yaşayan Türklerden oluşan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, ABD ziyaretinin önceden planlandığını ve bu planlar yapıldığı sırada ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısı gibi problemlerin bulunmadığını belirterek, ABD ile yakın ilişkiler çerçevesinde böyle bir ziyareti yapmakta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ne faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. 


Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti: 


“Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyor mu? Kim bölecek Türkiye’yi? Kim bölebilir? Türkiye’yi bölmeye kimin gücü yeter? Türkiye’yi bölmeyi rüyalarında görenler, bu rüyanın sonunda kabus görür. O dinamik güçler, Türkiye’yi koruyan o dinamik güçler varolduğu sürece, o rüyayı görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye’yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız. Böyle bir güç var mı? Yok. Hayal kuranlar var. Hayal kuranlara destek verenler de var. Geçmişte de hayal kurulmuş. O hayallerin içinde boğulurlar. Kimseye Türkiye’yi böldürmeyiz. Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye’yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir. Bunun dışına Türkiye’yi çıkaracak hiçbir güç yok ve olmayacaktır.”

1039040cookie-check‘Kimse Türkiye’yi bölemez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.