Kimsesiz çocuklar sorunu büyük…

Yazar ve araştırmacı Harriet Sergeant tarafından hazırlanan rapora göre, devletin bakımı altındaki yaklaşık 60.000 çocuğun büyük bölümü suça ve fuhşa itiliyor.


Devlet yurtlarındaki çocukların sadece yüzde 25’inin okuyabildiği kaydedilen raporda, okuyabilenlerin çoğunun meslek okullarına devam ettiği, okuyanların sadece yüzde birinin üniversite eğitimi alabildiği belirtildi.
 
Erkeklerin ilgisizlik ve ön yargılar nedeniyle suça, kızlarınsa fuhşa itildiği ifade edilen raporda, kız çocuklarının yüzde 25’inin devletin bakımı altındayken hamile kaldığı ve bunların da yarısının doğum yaptığı kaydedildi.


İngiltere’de 25 yaşın altındaki mahkûmların yarısını bakım ve koruma evlerinden çıkan çocukların oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, ülkede yaşayan evsizlerin üçte birinin de bakım evlerinde yetişen kişiler arasından çıktığı ifade edildi.


Her yıl 16 yaşını doldurduğu için bakım evlerinden çıkartılan çocukların yarısının, yani 6000’e yakınının iki yıl içinde işsiz kaldığına da işaret edilen raporda, “Bu 6000 çocuğun sadece 60’ı üniversiteye gidiyor. Oysa devletin hedefi bu çocukların yüzde 50’sinin üniversiteye gidebilmesiydi” denildi.


 


 

794570cookie-checkKimsesiz çocuklar sorunu büyük…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.