‘Kin ve nefret dönemini kapatalım’

Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Çiçek ve İçişleri Bakanı Aksu ile birlikte Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova’da incelemelerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Geceyi geçirdiği Van’dan helikopterle ilk olarak Şemdinli’ye gelen Erdoğan, patlamaların meydana geldiği yerleri gezdikten sonra halka seslendi. Ülkede herkesin ”kardeşçe, el ele, omuz omuza” yaşamasını istediklerini bildiren Erdoğan, ”Aksi takdirde birileri sevinir” dedi.


Kendisini dinlemeye gelenlerden, ROJ TV’nin kapatılmaması isteği ile olaylara ilişkin sloganların yer aldığı pankartları indirmelerini isteyen Erdoğan, ” Buraya bir şeylerin çözümü için geldik ve burada Başbakanınıza karşı öyle bir tavır içine girmek çok çirkindir. Biz bir şeyin halli için buradayız” dedi.


Türkiye’nin teröre çok ağır bedel ödediğini belirten Erdoğan, vatandaşlara ”İstiyoruz ki bu ülkede hangi etnik unsura, hangi dini inanca mensup olursa olsun, hangi bölgenin insanı olursa olsun biz kardeşçe, el ele, omuz omuza ülkemizde yaşamaya devam etmeliyiz. Aksi takdirde birileri sevinir. Ama sevinenler bilesiniz ki bu ülkenin öz evlatları olmayacak. Sevinenler ülkemizi paramparça etmek isteyenler olacaktır. Gelin onları sevindirmeyelim” diye seslendi.


Daha sonra Yüksekova’ya geçen Erdoğan, teröre bulaşanların her zaman kaybettiğini belirterek, ”Biz hiçbir zaman terör gruplarıyla da barışık olamayız. Ben halkımı bu noktada net olmaya, daha duyarlı olmaya özellikle davet ediyorum” dedi.


”EL ELE VERMEMİZ LAZIM”


Yüksekova’daki incelemelerinin ardından Hakkari’ye gelen Erdoğan, halka seslenirken son günlerde meydana gelen olayları takip ettiklerini, bunların adli ve idari boyutları bulunduğunu söyledi.


İdari açıdan yapılması gereken her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını, bunun için buraya geldiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:


”Ve diyorum ki şu kin ve nefret dönemini kapatalım. Bunları ayaklar altına alalım. Biliniz ki yanlışlar varsa biz kesinlikle idari olarak bunun takipçisiyiz. Çünkü biz bunlardan çok çektik, çok bıktık, artık halkımızı bunlarla yoranlara da yormak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz. Ama sizinle el ele vermemiz lazım.”


Başbakan Erdoğan halka seslenmeden önce, ellerinde pankartlar bulunan bir grup DEHAP’lı Valilik bahçesine gelerek slogan attı. Grubu Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe ile Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız susturdu. Erdoğan, daha sonra Van üzerinden Ankara’ya döndü. 


ŞEMDİNLİ OLAYLARI 23 KASIM’DA MECLİS’TE 


Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, CHP, Anavatan Partisi ve AK Parti milletvekilleri tarafından, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki olaylarla ilgili verilen araştırma önergelerinin, 23 Kasım Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.


Çelik, parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında, Şemdinli’deki olayların ardından önce CHP, daha sonra ANAVATAN ve AK Parti’li milletvekilleri tarafından verilen araştırma önergelerinin, birleştirilerek ele alınacağını kaydetti.

1026550cookie-check‘Kin ve nefret dönemini kapatalım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.