Kirin, pisin üzerine düşen uçak!

Çünkü adamın ihtiyacı var. Ortalarda dolaşan yolsuzluk bulutları karabasan gibi başına çöktü. Bu karabasan bulutlarını başından dağıtması gerekiyor. Onun için de Twitter’i kapatmada dâhil çok çeşitli girişimler sergilendi, çok şey denediler. Hiçbiri tesir etmedi. En sonunda gelinen aşama da: güç denklemleri savaş oyunlarına dayandı. Onun içinde AKP yandaşı gazeteler Suriye uçağını düşürdük diye manşetten haber yaparak yolsuzluk konuşmalarının yerine savaşı konuşmasını sağlamaya çaba harcadılar. Ancak, yolsuzluk dosyalarını kapatmak, öyle çok da kolay olmadı. Savaş çığırtkanlığı dolarların gölgesinde kaldı. Bakalım son Osmanlı sadrazamı hangi oyunları denemek için uğraşacak!!! Hangi tertipler içinde olacak? Bekleyip göreceğiz. Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu diye bir söz var. O oyun çıkacak mı? Yoksa oyunun altında mı kalacaklar? Çok kritik bir noktaya geldik.

Seçimler süreci paralel devletle baş yiyicilik denklemi üzerinden geçti. Deyim uygun düşerse dostlar düşman oldu. Düşmanlarda dost oldular. Daha önce elini eteğini öptükleri hocaları artık düşmanları oldu. Hoca’da gölgesine sığındığı Başbakan için artı şeytan demeye başladı. Hoca efendi de, iki elini de havaya kaldırarak şeytan taşlamaya devam ediyor. Belden aşağı vuruşlar, gizli kamara görüntüleriyle seçimleri yönetme noktasına erişti. Herkes bir noktaya düğümlendi: Yarın hangi görüntü, kimin görüntüsü piyasalaşacak! Twitter dışındaki sosyal paylaşım sitelerine de yasak gelecek mi?

Ortaya serilen bu kirli ilişkilerin temelinde: devlet organlarının demokratik denetimsizliği var. Halka yönelik saldırıların vuku bulduğu dönemlerde, devleti temsil edenlerin, arsızca ve yüzsüzce ne var ki bunda demesi vardı. Gelsinler bizi de dinlesinler! Korkacak ne var! Gizli iş yapanlar dinlenmekten korkar! Biz, niye korkmuyoruz babında yaptıkları gevezelikleri! En sonunda geldi, kendilerinde vurmaya başladı. Demokratik mekanizmaları çalıştırmayan hükümetin gelip dayandığı nokta yasaklama! O yasaklamaların amacı da: O gizli götürdüklerinin açığa çıkmasını engellemektir. O gizli götürdüklerinin görüntüleri engelleyeceklerini sanmalarıdır. Engelleyebilecekler mi? Hiç sanmıyorum.

Vah zavallılar vah! Artık Dünyanın dört bir yanına ününüz de unvanınız da ulaştı. Gülünç ve acınacak hale geldiniz. Devlet katlarında zedelendiniz. Halleriniz perişan! Dünyanın dört bir yanında twitter’i yasaklama tutumundan dolayı sizlere gülüyorlar.. Onurunuzu kurtarmak için yaptığınız yasaklama diktatöryal ününüze zirve yaptırdı. Haydi gözünüz aydın!

1561470cookie-checkKirin, pisin üzerine düşen uçak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.