KISA… KISA…

“Pırlanta Yıl Dönümü”nü kutlanıyor
Londra, Kraliçe 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 60. yılı olan “Pırlanta Yıl Dönümü” kutlanıyor. Kutlamalar dolayısıyla başkentin işlek caddeleri ve turistik yerleri Birleşik Krallık bayraklarıyla donatıldı, mağazalar vitrinlerini süsledi. 3 Haziran Pazar günü Thames üzerinde gösteri yapıldı. Sarayın önünde, Kraliçe onuruna 4 Haziran Pazartesi günü de aralarında Elton John, Stevie Wonder, Paul McCartney ve Tom Jones’un da bulunduğu ünlü sanatçılar konser verecek.

‘Türkiye insani yardımlara öncülük etmeli’

Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Paddy Ashdown, Türkiye’nin Suriye’ye insani yardım operasyonlarına öncülük etmesi gerektiğini belirtti. Independent yazarı Adrian Hamilton da, Suriye’deki krizde tek çıkar yolun büyük çaplı bir halk ayaklanması olduğunu söyledi.

‘Rusya’yı kulüpten çıkarma zamanı geldi’
Eurasia Group’un Başkanı Ian Bremmer ve Roubini Global Economics’in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri el Rubini Financial Times’ta birlikte kaleme aldıkları makalede “Otoriter Rus devletini kulüpten çıkarma zamanı geldi” diyor.

Faiz oranları değişmeyecek
Bank of England yüzde 0.5 onranındaki faiz oranlarını değiştirmeyeceği öne sürüldü…

Büyüme yavaş olacak…
Avrupa Komisyonu İngiltere’nin kamu harcamalarını artırmama durumunda büyümesinin yavaşlayacağını açıkladı…

Eurozadeleri almayız…
İngiletre Yunanistan’ın iflası ve Euro’nun çökmesi sonrasında göçmen akınına karşı kapılarını kapatmaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanı bu çalışmaları doğrularken Maliye Bakanı da “Şok ekonomimizi de olumsuz etkiler. Önlemler üzerinde tartışıyoruz” dedi…

Huges’ün hayalkırıklığı
Liberaly Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Simon Huges Kıbrıs gezisini değerlendirdi: Hayal kırıklığındayım… Huges Rum Kesimi’nin dönem başmanlığı sonrasında tarafların eşit şekilde görüşmeleri sürdürmesi gerektiğini de belirtti.

Türk turizminde patlama yaşanacak
PwC Başekonomisti John Hawksworth önderliğinde hazırlanan bir rapora göre Türk turizmi 20 yılda yüzde 250 büyüyecek…

Sağlıkcılardan iyi haber
İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği İngiltere’de uzmanlık eğitimi almış Türk vatandaşı sağlıkçıların mesleklerini Türkiye’de de yapabileceklerini açıkladı… Ayrıca bir eşlik sınavına gerek kalmadı…

Kürt Dil Bayramı kutlandı…
Her yıl Mayıs ayında kutlanan Kürt Dil Bayramı bu yıl Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı… Etkinlik kapsamında bir de Kürtçe’nin geleceğinin konuşulduğu seminer düzenlerndi.
Cemevi 2’nci Alevi Festivali yapıldı…

Ruhi Su 100’ncü yılında Londra’da da anılacak…
9 Haziran Cumartesi günü St Marks Church’de düzenlenecek etkinlikte Yasemin Yurduşen ve Kaarabey Aydoğan sahne alacak…

FOTOĞRAF (Vehbi Koca çekti): Thames’te Pırlanta Yılı kutlamaları

843330cookie-checkKISA… KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.