KISA… KISA…

“AB değişirse referanduma gideriz”
Maliye Bakanı George Osborne “AB’nin mevcut yapısı değişirse İngiltere’de referanduma gidilebilir…” dedi. Daily Telegraph gazetesi, Başbakan David Cameron’ın, İngiltere’yi, ekonomik ve siyasi birliğe doğru giden bir Avrupa devleti ihtimalinden koruyacağına dair bu sözlerini manşete taşıdı. Haberde, Cameron’ın, Avrupa Birliği’nin ortak bir bayrak altında ulusal bir birliğe dönüşmesi fikrini ‘saçmalık’ olarak nitelediği aktarılıyor.

“AB vatandaşa da sorulmalı?”
Times’a göre, İngiltere’de referandum konusunda giderek ortaklaşılıyor ve AB’nin mevcut yapısında herhangi bir değişim olması durumunda sadece hükümetin değil vatandaşların da ikna edilmesi gerekiyor.

Faiz oranları binde 5’e devam…
İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. IMF İngiltere’den ekonomik büyümeyi sağlamak için düşük faiz politikasını sürdürmesini istemişti.

Haksız diş yardımı alanlara ceza
İşsiz olmadığı halde işsizg ibi göstererek ücretsiz diş tedavisi yaptıran 8.329 hastaya bir milyon sterlinden fazla ceza geldi…

Kürtaj protestoları İngiliz basınında
İngiltere’nin ciddi gazetelerinden Guardian ve Financial Times, Türkiye’de dün yapılan kürtaj protestolarına yer verdi. Gazeteler Türkiye’de kürtajın 1983’te yasalaşmasının bir nedeninin de kötü ve ilkel koşullarda yapılan kürtajlarda meydana gelen ölümleri önlemeyi amaçladığı aktardı…

“Muhafazakar politikalarla yeni bir toplum yaratıldı”
Bu sözler Londra’da bir dizi toplantıya katılan Ece Temelkuran’a ait… Temelkuran “Türkiye’de 2009’dan sonra 11 bin kişi politik nedenlerdern dolayı cezaevlerinde bu da Türkiye’de düşünve özgürlüğü konusunda ipuçlaır veriyor” dedi.

LÖSEV’li 6 çoçuğa Londra moral gezisi
Genç Türkler Kulübü 11. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Türkiye’den 6 küçük çocuğu 30 Mayıs 2 Haziran arasında misafir etti.

İAKM ve Cemevi’nden teşekkür
İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM ve Cemevi) yaptığı açıklamada festivalin gerçekleşmesine katkısı olan ve katılanlara teşekkür edtti.

Açıklamada şöyle denildi:

“İAKM ve Cemeviolarak, 29 Mayıs ile 03 Haziran tarihleri arasında, 2. Alevi Festivalini gerçekleştirdik. Tiyatro, Seminer, Panel, Cem, Çocuk etkinlikleri, resim ve fotoğraf sergileri, gençlik toplantıları ve son gün ise büyük bir kültür şöleni ile festivalimizi taçlandırdık. Bir hafta boyunca Cemevi’de, Tiyatro salonunda ve Park Festivalindeki etkinliklere katılanların toplam sayısı 17 bin kişiye ulaşmıştır.

35 bin kişiye ulaşmak için hedeflediğimiz festivalimiz özellikle 3 Haziran tarihinde, açık hava etkinliği olarak parkta yapmış olduğumuz kültür şöleni, hava koşullarnın ani değişikliği, şiddetli derecede yağmurun yağması ve 9 derece soğuk olması, bu hedefe ulaşmamızı engellemiş olsa da, tüm bu kötü hava şartlarına rağmen, 12 Bin can bir yürek olarak fesvivalimizin finaline katılmış, türkülerimize, deyişlerimize, halaylarımıza eşlik etmiştir.

2. Alevi Festival buluşmamızda bize destek olan, bizi yalnız bırakmayan, gönülleri birlemememize mihman olan tüm canlarımıza ve dostlarımıza en derin sevgimizle TEŞEKKÜR ediyoruz.”

843510cookie-checkKISA… KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.