KISA KISA…

Turizm Bakanı WTM’de…

Düyanın en büyük ikinci turizm fuarı olan World Travel Market ExCel’de başladı…

4-7 Kasım arasında gerçekleşecek fuara 5 binden fazla turizm şirketi ve 200’e yakın ülke katılıyor ve 50 bin ziyaretci bekleniyor.

Fuarın ilk günü Pazartesi saat 14.00-15.00 arasında Turkiye standında (EM800-EM850) düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

WTM Londra Turizm Fuarı, dünyanın en prestijli ve en büyük fuarları arasında sayılıyor. Türkiye standı en geniş standlar arasında yer alıyor. Türkiye standı yanında KKTC’nin de temsil edildiği WTM’deki konferanslarda geleceğin turizmi mercek altına alınıyor…

***
Eroğlu Londra’da basınla biraraya gelecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, 7-12 Kasım tarihlerinde Londra’da…

Cumhurbaşkanı Londra ziyareti çerçevesinde 11 Kasım Pazartesi sabahı, 10-11.30 saatleri arasında Sarastro Restaurant’ta (126 Drury Lane Theatre Land, WC2B 5SU) düzenlenecek kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelecek.

***

Yunus Emre’de ney kursu

Geleneksel Türk enstüramını ney kursu kayıtları Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde başladı… Mevlevi Sufi müziğinin (semâ) önemli enstüramanı olan ney kursu 14 Kasım’da başlayıp Şubat ayına kadarher perşembe saat 18.30-20 arasında sürecek.

Yapılan açıklamada Kalia Baklitzanaki’nin vereceği 4 aylık kurs ücretinin £120 olduğu ve kursta nota bilgisi, makamlar ve müzikte ritmin de öğretileceği belirtildi.

Ayrıntılı bilgi www.kaliamusic.com‘dan alınabilecek ve kurs için de başvuru [email protected] ya da 0207 387 3036’ye yapılabilecek.

***

Bisikletlilere uyarı

The Metropolitan Police Safer Transport Command (STC), saatlerin geriye alınması sonrasında havaların erken kararmasıyla birlikte bisiklet sürücülerin ışık kullanmaları ve kask takmalarını istedi.

Yapılan açıklamada karanlıkta bisikletine arka ya da ön ışıklardan birini takmayan sürücünün trafik kazalarına neden olabileceği vurgulanarak, kurallara uymayan bisiklet sürücülerinin 50 sterlin cezaya çarptırılacağı belirtildi…

***

M25’de Tır devrilince trafik felç oldu

M25 Otobanı’nın 24 ve 25’nci yol çıkışı arasında tırın devrilerek yolu kapatması trafiği de felç etti…

1 Kasım saat 9.24’de meydana gelen kazaya Metropolitan Police, Bedfordshire, Hertfordshire ve Londra ambulans servisleri ile Londra İtfaiye’si yardıma koştu. Biri ağır üç yolcunun yaralandığı kaza sonrasında uzun süre trafiğe kapatılan yol Londra içindeki trafiğin tıkanmasına yol açtı.

***

Thomas Cook’tan Türkiye’ye internet dostu hotel

İngiliz turizm devi Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, şirketin SunConnect adlı yeni bir otel markasını hayata geçireceği belirtildi. Açıklamada, otelin tatildeyken dijital teknolojiyi kullanmak isteyen müşteriler için geliştirildiği aktarıldı.

Bu oteller aralarında Türkiye, Kıbrıs, Mayorka, Tunus ve Hırvatistan’ın da bulunduğu ülkelerin en kaliteli bölgelerinde konumlanacak.

849500cookie-checkKISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.