İçkisi değil ‘yalan’ı kazan kaldırttı

Liderliği bırakması için bir süredir baskı altında olan Charles Kennedy, alkol problemi olduğu iddialarını daha önce yalanlamasına karşın tedavi gördüğünü itiraf etmesi partiyi karıştırdı.


Liberal Demokrat Parti’nin önde gelen milletvekilleri, liderliğine olan güvenlerini kaybettiklerini belirttikleri Kennedy’i bir mektupla istifaya çağırdı. 11 milletvekili, Kennedy’nin yeni başkanlık yarışına girmesini de istemediklerini açıkladı.


Önümüzdeki günlerde yapılacak parti kongresinde Başkan Yardımcısı Menzies Campbell ve İç Politika Sözcüsü Mark Oaten aday olmayacaklarını açıkladılar. Eğer seçime kadar bir aday çıkmazsa, Kennedy’nin liderliği otomatik olarak yenilenmiş olacak.


ALKOLİK SİYASETÇİLER


Kennedy’nin açıklamaları ile gündeme gelen “siyaset-alkol” ilişkisinin, son yıllarda kuvvetlendiği bildiriliyor. Bundan en başta, milletvekillerinin giderek uzayan çalışma saatleri ve parlamento içinde yer alan çok sayıda bar sorumlu tutuluyor.


İngiliz siyasetinin geçmişinde de, alkol ile bir hayli samimi olan çok sayıda politikacı bulunuyor. Bunların başında da Winston Churchill geliyor. Güne beyaz şarap ile başlayan, diğer alkollü içecekler ile devam eden Churchill’in, yatağa girmeden önce mutlaka brandy içtiği biliniyor.


1960’larda başbakanlık yapan Harold Wilson da, parlamentoda yaptığı konuşmalar öncesinde arka arkaya yuvarladığı brandy kadehleri ile tanınıyor. Dönemin tanıkları, Wilson’un dilinin sık sık sürçtüğünü aktarıyor.


SSCB sonrası Rusya devlet başkanlarından Boris Yeltsin de günde 2 saat çalışabiliyor ve çok önemli toplantılarda yerli yersiz küfürlü konuştuğu biliniyordu.

786810cookie-checkİçkisi değil ‘yalan’ı kazan kaldırttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.