Kissinger, Türkiye’de konferans verecek

Akbank’tan yapılan yazılı açıklamada, farklı fikirlerin özgürce tartışılacağı bir platform yaratmak hedefiyle her yıl alanında dünya çapında ün yapmış isimleri Türkiye’ye getiren Akbank Kurumsal Bankacılık’ın, bu yıl da ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ı bir konferans vermek üzere Türkiye’ye getireceği belirtilerek, Akbank Kurumsal Bankacılık Grubunun davetlisi olarak Türkiye’ye gelecek olan Kissinger’ın, 31 Mayıs’ta, Sabancı Center’da “Küresel Gelişmeler ve Türkiye / Geçmişten Ders Almak, Geleceği Anlamak” konulu bir konferans vereceği kaydedildi.


Kissinger’ın konuşmasında, dünya ve Amerika siyaseti, uluslararası ilişkilerin ekonomi ve güvenlik üzerindeki etkileri, geçmişten dersler ve gelecek senaryoları gibi konuları ele alacağı ifade edildi.


ABD’nin 20. yüzyılda geliştirdiği önemli devlet adamlarından biri olarak gösterilen ve 1973-1977 yılları arasında ABD’nin 56. Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Henry Kissinger, 1973 yılında Nobel Barış ödülüne layık görüldü. 1969-1975 yılları arasında ABD Başkanı Richard M. Nixon’ın Ulusal Güvenlik İşleri Asistanlığını yapan Kissinger, hükümetteki görevinden ayrıldıktan sonra uluslararası danışmanlık firması Kissinger Associates’i kurdu. Dr. Kissinger halen firmanın başkanı olarak şirketlere yatırım fırsatları ve devlet ilişkileri konusunda tavsiyelerde bulunuyor.


Kissinger’ın “Ending the Vietnam War” (Vietnam Savaşını Bitirmek), “Crisis: The Anatomy of Two Major Foreign Policy Crises” (Krizler: İki Büyük Dış Politika Krizinin Anatomisi), “Does America Need a Foreign Policy” (Amerika’nın bir Dış Politikaya İhtiyacı Var mı?), “Toward a Diplomacy for the 21 st Century” (21’inci Yüzyıl Diplomasisine Doğru), “Years of Renewal” (Yenilenme Yılları), “Diplomacy” (Diplomasi), “Years of Upheaval” (Karışıklık Yılları), “The White House Years” (Beyaz Saray Yılları) adlı kitapları bulunuyor.

1043220cookie-checkKissinger, Türkiye’de konferans verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.