Küçük esnafa 6 ay işyeri vergi muafiyeti

Ulus, Maliye Bakanlığı’nın krizin yükü altında ezilen küçük esnafı rahatlatmak amacıyla 6 aylık işletme vergisi muafiyeti getirdiğini belirterek “Hükümet bu konuda bütçeden 20 milyar sterlin ayırdı. Küçük esnafa Mart ayına kadar mektup gönderileceği açıklandı. Kendisine mektup ulaşmayan mükellefler muhasebecilerini uyarabilir ya da bizi arayıp ücretsiz danışmanlık alabilirler” dedi.

“TÜRKİYE’DE EMEKLİLİK HAKKINIZI KULLANIN”

İngiltere’de yaşayıp Türkiye’de de emekli olmak isteyenlere de yardım ettiklerini söyleyen Ulus, şöyle devam etti:

“İngiltere’de ilk kez böyle bir hizmet başlattık. Türkiye’de herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda (SSK, Bağ Kur ya da Emekli Sandığı) hizmette bulunmuş Türk vatandaşları bize başvurarak Türkiye’de de emekli olabilirler. Ne yazık ki pek çok vatandaş bu hakkını kullanmayarak gelir kaybına uğruyor…”

Ulus kendilerine başvuran vatandaşların 3 ay içinde emekli olduklarını belirterek başvuranların 47-48 yaşını doldurmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye’de emekli olanların İngiltere’de “yarım gün” çalışma hakkına sahip olabileceklerini vurgulayan Ulus, “Bu şahıslar bazı sosyal haklardan da (engelli yardımı, çalışma vergi iadesi “working tax credit” ve çocuk yardımı “Child benefit”) yararlanmayı sürdürebilecekler” dedi.

Ulus, “Ulus&Co Muhasebe ve Denetleme’ninmuhasebe, defter tutma, vergi planlama, kira geliri, vergi hesaplaması, şahıs ve vergi hesabı, şirket kurma, iş planı ile Ankara Anlaşması dosyalarına bakıyor. Hizmet sunduğumuz konularda 020 3397 25 75 ya da 078 6317 2517 numaralardan ücretsiz bilgi alınabilir…” diye devam etti.

839710cookie-checkKüçük esnafa 6 ay işyeri vergi muafiyeti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.