Kök hücre konusu İtalyan solunu böldü

Prodi hükümetinin Üniversite ve bilimsel araştırmalardan sorumlu bakanı Fabio Mussı, İtalya’da kök hücre araştırmalarının yapılmasını yasaklayan ve bazı AB ülkelerinin temsilcilerinin de imzaladığı antlaşmanın geri çekilmesi ve Avrupa Birliği’den gerekli araştırma fonlarının aktarılabilmesi amacıyla ilk girişimde bulundu.

Ancak bakan Mussı’nin girişimi merkez sağ bir yana merkez solun Katolik kökenli bazı politikacıları arasında tartışma konusu oldu. Margherita (Papatya) partisinden Rosy Bindi, “Haberim olmadı, bu konuda bilgilendirilmedim dedi, Merkez sağdan eski bakan Rocco Buttiglione işe, “Eğer Mussi bu kararını hemen değiştirmez ise Özgürlükler Evi adına senatoda Mussi hakkında bir soruşturma açılmasını talep edeceğim” diye konuştu.

Başkent Roma’da Walter Valentini ile mücadele ettiği belediye başkanlığı yarısını büyük bir farkla kaybeden önceki hükümetin tarım bakanı Gianni Alemanno ise “Bu denli hassas bir konu tek bir bakanın aldığı bir kararla ele alınamaz” diye tepki gösterdi. Merkez sol partilerin Katolik politikacıları da merkez sağın tepkilerini aratmadılar. Margherita’dan Bilim ve Yaşam Hareketi’nin başkanı bakan Paola Binetti, Mussı’yi yeniden düşünmeye davet ettiğini açıklarken, başbakan Romano Prodi politik bir tavır takınarak, “Kaynak sıkıntısını göze alarak sonuçlarından emin olduğumuz projelere destek vermemiz daha uygun olur” dedi…

Milano San Raffaele hastanesinde kök hücre araştırmalarına başkanlık eden Prof. Angelo Vescovi işe İtalya’nın birçok hastalığın iyileştirilmesinde büyük bir öneme sahip kök hücre araştırmaları konusunda genel seçimlerde olduğu gibi bölünmesi bilim adına büyük bir hayal kırıklığı “diye konuştu.

 

1129600cookie-checkKök hücre konusu İtalyan solunu böldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.