KK Komutanı: Aktütün’de eksiklik yoktu

Koşaner, İkinci Ordu Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında herhangi bir eksiklik saptanmadığını bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı İnönü Salonu’nda Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne gerçekleştirilen terörist eylemle ilgili 2. Ordu Komutanlığınca yapılan inceleme sonuçlarını açıklayan Orgeneral Koşaner, basında yer alan ”insansız hava aracı” görüntülerinin hiçbirinin Aktütün olayına ilişkin emare teşkil etmediğini ifade etti.


Orgeneral Koşaner, Bayraktepe’de görevli birliklerin vazifelerini üstün bir cesaretle yerine getirerek, canları pahasına mevzilerini savunduklarını belirterek, ”Bayraktepe teröristlere terk edilmemiştir” dedi.


Üs Komutanlığı tarafından bölgenin takviyesinin zamanında düşünülerek birliklerin risk altında Aktütün bölgesine indirildiğini, Bayraktepe de önemli bir aksaklık yaşanmadığını anlatan Orgeneral Koşaner, bölücü terör örgütü açısından olayın adeta bir intihar saldırısı olduğunun görüldüğünü vurguladı. Orgeneral Koşaner, bölgede tertiplenme ve diğer konuların, askeri teknik ve taktiğe uygun olduğunun görüldüğünü ifade etti.


Orgeneral Koşaner, ”Bayraktepe olayı gibi taktik seviyede meydana gelen olayların değerlendirilmesi ancak görev başındaki askerlerce doğru şekilde yapılabilir” diye konuştu.
Terörle mücadelenin psikolojik bir savaş, süreç olarak değerlendirilmesini isteyen Orgeneral Koşaner, ”Vuku bulan şiddetli bir terör eylemi örgütün etkinliği olarak değerlendirilemez. Bu olaylar sağduyulu ve soğukkanlı değerlendirilmelidir. Ülkeyi sarsacak boyutlara taşınması örgütün istediğidir” dedi.


GENELKURMAY’DAN BAKANLARA BRİFİNG 


Öte yandan Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Başbakanlık Yeni Bina’da, saat 13.30’da başlayan toplantıda kurul üyelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatına ilişkin brifing veriliyor.


Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yanı sıra Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tuğgeneral Mustafa Bakıcı ile İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de katılıyor.

1068770cookie-checkKK Komutanı: Aktütün’de eksiklik yoktu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.