‘KKK burada!’ denilince, kasabalı korktu

“Olathe” adlı 1500 kişilik, küçük bir Amerikan kasabasının 4 yıldan beri ırkçı nefret örgütü (KKK) Ku Klux Klan’a yataklık yaptığı haberi ABD Basınında şok etkisi yaratarak yayıldı.

KKK’nın Nazi meraklısı  ırkçı militanları Olathe’de saklanıyormuş.

Haber,  Colorado Eyaleti’nin 1573 kişinin yaşadığı küçük kasabasında korkuya neden olmakta gecikmedi. Kasabalılar, bugünlerde kapı komşusuna kuşkuyla davranır oldu. KKK’nın Indiana Eyaleti’nde bulunan ana-lideri Railton Loy, Olathe’deki yandaşlarının adını bile bilmediğini açıklaması üzerine, kasabadaki herkes bir ötekinden kuşku duymaya başladı. KKK Lideri Loy, “Şövalye Tarikatı gereği birbirimizin gerçek adlarını, kimliklerini bilmeyiz!” dedi. Loy’a göre, kasabada yüzlerce KKK militanı var.

FBI haber üzerine soruşturma başlattı. Bu arada, konuya geniş yer ayıran Colorado’nun en etkili gazetesi “Rocky Mountain News” e göre, son 10 yılda Meksikalı göçmenlerin yüzde 35 oranına ulaştığı eyaletin KKK için bir deney masası olması söz konusuydu. KKK’nın önümüzdeki günlerde Meksikalı Latinos Amerikan göçmenlere karşı eylemlere kalkışmasından korkuluyor.

KKK, 1860’daki Amerikan İçSavaşı’ndan sonra, Güneyli toprak sahiplerince, zenci kölelere karşı kurulmuş bir gizli örgüt olarak özellikle Indiana, Illinois, Ohio gibi eyaletlerde etkinlik gösteriyordu. Colorado’da bugüne dek varlığı duyulmayan KKK’nın Meksikalı’lardan sonra burayı üs edindikleri açıklanıyor.

1132460cookie-check‘KKK burada!’ denilince, kasabalı korktu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.