“KKTC Askerlik Mağdurları Derneği” toplandı

Kuzey Kıbrıs’taki askerlik yasası nedeniyle mağduriyet yaşayan bir grup Kıbrıslı Türk bir araya gelerek “KKTC Askerlik Mağdurları Derneği”ni kurmuştu.

Osman Bekir Bayram’ın başkanlığında toplanan 30’a yakın üye sorunlarının sürdüğünü ve KKTC’deki hükümetin gündeme alınması için baskı yapılması gerektiği görüşünde birleşti.

Başkan Osman Bekir Bayram, uzun yıllar İngiltere’de yaşayan askerliğini yapmamış Kyaşlı Kıbrıslı Türklerin KKTC’ye gittiklerinde ancak 90 gün kalabildiklerini belirterek “90 günü geçiren yaşlıların bedelli askerlik yapması ya da askere gitmesi isteniyor. Emekliliğini yurdunda geçirmek isteyen yaşlıların bu mağduriyetini hükümet bir an önce çözmeli” dedi.

KKTC kurulmadan önce Kıbrıs’ta askerlik yaptığı halde ismi kayıtlarda olmadığı için askere çağrılan mağdurlar da bulunduğunu öne süren Osman Bekir Bayram şöyle konuştu:

“Başbakan Derviş Eroğlu sorunu çözeceği konusunda söz vermişti. Ne yazık ki KKTC’nin gündemi cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yoğun. Sayın Eroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçilerek başbakanlığı bırakması durumunda sorunumuzun çözülmesi de uzayacaktır…”

Osman Bekir Bayram, Kıbrıs sorununun çözülmesinden sonra Kıbrıs’ta profesyonel askerliğe geçilerek İngiltere’deki gibi zorunlu askerliğin kalkmasını beklediklerini belirterek Askerlik sorunu olan Kıbrıslı Türkleri derneğe katılmaya çağırdı.

İkinci kuşaktan İbrahim Bekir (31) de, İngiltere’de doğup büyüdüğünü belirterek “Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmak istiyorum fakat ‘bedelli askerlik’ için 3 bin sterline yakın para isteniyor. Bunun adil olmadığını düşünüyorum. Benim gibi ailesi Kıbrıslı olan pek çok genç KKTC’ye yatırım yapmaktan vezgeçiyor. Bu da KKTC ekonomisinin bir kaybı. Sorunun çözümü KKTC ekonomisinin de yararına olacaktır” dedi.

Toplantıya katılanlardan Başkan Osman Bekir Bayram ve Hasan Ozoncu
AYRINTILI BİLGİ:
0795 696 5209
[email protected]

830490cookie-check“KKTC Askerlik Mağdurları Derneği” toplandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.