KKTC Başbakanı Soyer Londra’da

Antalya üzerinden Londra’ya giden Başbakan Soyer, Londra’da Kuzey Kıbrıs’ın kültürel dokusuyla sanatsal yanını ortaya koymak, Kıbrıs Türklerinin kültürel kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Festivali”nin açılışını yapacak.


Soyer, Londra’da çeşitli basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek ve temaslarda bulunacak. Başbakan Soyer ve beraberindeki heyet, 11 Mart Pazar akşamı KKTC’ye dönecek.


LONDRA’DA KIBRIS FESTİVALİ


Kuzey Kıbrıs kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Kuzey Kıbrıs Festivali, yarın Londra’da başlayacak. Festivalin açılışını KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer yapacak. Soyer, programın ilk etkinliği olan kuzey Londra’da, Abney Public Hall’deki resim ve karikatür sergisini açacak. Soyer’in, açılışta bir konuşma yaparak halka hitap etmesi de bekleniyor.


Sergide Nilgün Güney, Aşık Mene, Alper Susuzlu ve Sümer Erek gibi Kıbrıslı Türk ressamların eserleri ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneğinin eserleri bir hafta süreyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


Kuzey Kıbrıs’ın sanat ve kültürünü tanıtmayı amaçlayan festivalde cuma günü, Alper Susuzlu tiyatrosunun “Havasu Garayanni” adlı komedi oyunu izleyicilerle buluşacak.


Umut Albayrak orkestrasının Türkçe ve Rumca şarkılardan oluşan bir repertuarla cumartesi St Monica’s Hall’de vereceği konserden sonra, pazar günü de Lefkoşa Gençlik Merkezi Folk dans ekibi bir gösteri sunacak. Gösteri sırasında dans ve müziğin yanı sıra geleneksel el sanatları ile Kıbrıs mutfağından seçkin yemekler de konuklara tanıtılacak.


Festival, 14 Mart Çarşamba günü resim ve karikatür sergisinin kapanışıyla son bulacak.


KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’in, 11 Mart Pazar gününe kadar Londra’da kalarak etkinliklere katılması bekleniyor.

800310cookie-checkKKTC Başbakanı Soyer Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.