KKTC bayrağının yakılmasına Londra’dan da tepki

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere: “Uluslar birbirlerinin sembollerine saygı göstermek zorunda”

Yunanistan’daki Altın Şafak örgütünün uzantısı olan ve Rum meclisinde temsil edilen aşırı sağcı ELAM partisinin KKTC’nin 36’ncı kuruluşunu protesto ettiği eylemde, Türkler ve Türkiye aleyhine sloganlar atılmış ve KKTC bayrağı yakılmıştı.

LONDRA TEPKİSİ

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere: Uluslar birbirlerinin sembollerine saygı göstermek zorundaGüney Kıbrıs’ta KKTC bayrağının yakılması olayıyla ilgili Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs’ta ve her yerde, bireyler, toplumlar, uluslar birbirlerinin sembollerine saygı göstermek durumundadırlar. Bu şekilde saygısızlık edilmesi kabul edilemez. Yapılan eylem son derece yanlış ve çirkin. Bu tarz nefret besleyen eylemleri önlemenin en temel unsuru barış eğitiminin ve kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Halkların değerlerine saygısızlık yaparak, bir amaç elde edeceğini düşünenler bilsin ki, Kıbrıs Türk toplumu buna asla müsade etmeyecek.

Bayrağımız, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolüdür, KKTC’nin varlığının bir simgesidir. Dolayısıyla bayrağımız gönderden hiç inmeyecek.”

AKINCI’DAN KINAMA

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ta ırkçı, faşist Elamcılar tarafından KKTC bayrağı yakılmasını kınadı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklaması şu şekilde:

“Güney Kıbrıs’ta ırkçı, faşist Elamcılar tarafından KKTC bayrağı yakılmasını kınıyorum.

Kıbrıs’ın eşit ortağı Kıbrıslı Türk’lere ve sembollerine tahammülü ve saygısı olmayan bu örgütün sık sık tekrarladığı yanlışlarına bir yenisi daha eklenmiştir. Nefret söylemini aşarak nefret eylemine geçen ELAM’ın siyaseten beslendiği düşmanlığa hizmet ettiği açıktır. Kıbrıs’ın geçmişini acılarla dolduran böylesi nefret ve şiddet eylemlerinden hala ders çıkarılmaması endişe vericidir. Ada’mızın ihtiyacı gencecik insanların yürekleriyle zihinlerini nefretle doldurmak değildir. Nefret hem Kıbrıs hem de insanlık için ağır bir yüktür.

Doğru olan, nefret yükünü çoğaltmak değil, o yükten bir an önce kurtulmaktır. Akdoğan’daki ilkokuldan Türk bayrağını alıp kaçan Rum çocuğun ailesinin, çocuklarının yanlışını anlayıp pişman olduğunu belirterek Kıbrıs Türk Halkından özür dileyerek yapılan yanlışa karşı attıkları doğru adım, örnek alınması gereken bir davranıştı. ELAM faşistlerinin bu yanlış davranışına karşı doğru seslerin öncelikle Rum toplumundan çıkmasını beklediğimizi belirtmek isterim. Toplumların ortak değer ve sembollerine saygının esas olacağı bir Kıbrıs için, nefret söylemi ve nefret eylemlerine yer olmamalıdır. Bunun için ihtiyaç kötü örnekler değil, doğru ve iyi örneklerdir.”

2351900cookie-checkKKTC bayrağının yakılmasına Londra’dan da tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.