KKTC Dışişleri Bakanı Londra’da

KKTC Londra Temsilciliği’nde Akmen Sıtkı başkanlığındaki konsey üyeleriyle yapılan görüşmede, KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kenan Başaran ve Müdür Temsilcisi Mustafa Evran da hazır bulundu.


Bakanlık Basın Danışmanı Burhan Canbaz’ın açıklamasına göre Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Doç. Dr. Turgay Avcı görüşmede yaptığı konuşmada, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sorunlarını dinlemek için Londra’da bulunduklarını belirterek, Dışişleri Bakanlığı’nın yeni vizyonu çerçevesinde bu sorunları çözmek için neler yapılabileceğini görmek amacıyla temaslarda bulunduklarını söyledi.


İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Akmen Sıtkı da, varolan sorunları kendilerine anlatma şansı buldukları için bakan Avcı’ya teşekkür ederek, çözüm için birlikte mücadele edeceklerini ifade etti.


Londra’da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Doç. Dr. Turgay Avcı bugün Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Akın Alptuna’nın onuruna vereceği öğle yemeğine katıldı. Öğleden sonrada da temaslarını sürdüren Avcı sırasıyla, toplum merkezi, İngiltere Türk Futbol Federasyonu, Demokrasi Derneği yetkililerini kabul etti.


Avcı akşam saatlerinde ise Güney Londra’da Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Cattford bölgesinde halka açık bir toplantı düzenleyecek.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Turgay Avcı


 

799460cookie-checkKKTC Dışişleri Bakanı Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.