KKTC Dışişleri Bakanı Londra’ya geliyor

KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan açıklamada Avcı’nın 14-18 Subat 2007 tarihleri arasinda Londra`yı ziyaret edeceği belirtildi.


Avcı, göreve geldiği ilk günlerde gazetemize verdiği özel demeçte ilk kez UBP ve DP’nin aynı anda iktidar dışında kalmasıyla ilk kez KKTC politikasında yeni bir sayfa açıldığını söylemişti. KKTC’nin nüfusu kadar İngiltere’de Kıbrıslı Türk’ün yaşadığını da vurgulayan Avcı, “İngiltere’deki vatandaşlarımın yurda geldiklerinde zamanlarını devlet dairelerinde geçirmemeleri için sorunlarını ve bürokratik işlemlerini çözecekleri özel bir büro oluşturacağız…” diye konuşmuştu.


KKTC Londra Temsilciliği’nin verdiği bilgiye göre Avcı 16 Şubat Cuma saat 9’da, Picadilly, London W1J 7BX  adresindeki Park Lane Hotel’de basın mensuplari ile biraraya gelecek.


Avcının yapacağı halk toplantısı yer ve tarihleri de şöyle:


Tarih: 15 Şubat 2007, Perşembe.
Saat: 19:30 – 21:30
Yer: Acapulco Banqueting Suite, 177-181 Rushey Green, Catford, London SE6 4BD
(Car Parking at rear of premises)


Tarih: 16 Şubat 2007, Cuma.
Saat:19:00-21:00 
Yer: Grand Palace Banqueting Suite, 1st Floor, 242 High Road, Wood Green N22 8JX


TURGAY AVCI?


1959 yılında Larnaka’da doğdu. Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1985 yılında lisans derecesini Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde Elektrik  ve Elektronik Mühendisliği alanında, 1992 yılında yüksek lisans derecesini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde İşletmecilik alanında ve 1995 yılında doktora derecesini Çukurova Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon alanında aldı.


1990-2003 yılları arasında DAÜ’de görev yaptı. DAÜ İşletme Bölümü Başkanlığı, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Amerika ve Almanya’da turizm, yönetim ve kalite konusunda eğitimler aldı.


Avcı, DAÜ Turizm Araştırmaları Merkezi Başkanlığı yaptı ve DAÜ Stratejik Araştırmaları Merkezi, Kuzey Kıbrıs Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi ve BRT Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Kamu alanında ise Danışma Kurulu üyeliği, Özel İhtisas Komisyonu üyeliği, Turizm  Master Planı Çalışma Kurulu üyeliği, Turizm Danışma Komitesi  üyeliği ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. 


14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde ve 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Gazimağusa Milletvekili seçilen Turgay Avcı, daha sonra UBP’den istifa ederek Özgürlük ve Reform Partisi’ni kurdu. Halen Özgürlük ve Reform Partisi Genel Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısıdır. İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilen Avcı,  Özlem Avcı ile evli olup iki çocuk babasıdır.


FOTOĞRAF: Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı (sağda), Faruk Eskioğlu’nun sorularını yanıtlarken…


 



 

799190cookie-checkKKTC Dışişleri Bakanı Londra’ya geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.