KKTC Dışişleri Bakanı toplumu dinledi

Londra Temsilciliği’nde düzenlenen toplantıya birçok sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.

AA’nın haberine göre, Londra’daki Kuzey Kıbrıs temsilciliğinde düzenlenen toplantının basına açık bölümünde konuşma yapan Özgürgün, devam etmekte olan müzakereler sürecinde Kıbrıs Türk halkının egemenliğini, siyasi eşitliğini ve tam güvenliğini sağlayacak kapsamlı bir anlaşmaya varmayı amaçladıklarını ifade etti.

Özgürgün, bugüne kadar devam eden görüşmelerde, Rum tarafının tutumu nedeniyle beklenen ilerlemenin sağlanamadığına dikkati çektiği konuşmasında, Orams davasının da müzakere sürecine darbe vurduğunun altını çizdi.
Hüseyin Özgürgün, Rum tarafının garanti ve ittifak anlaşmalarına ilişkin sergilediği tutumunun ise kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Rum tarafı, AB üyeliğini öne sürerek, yeni kurulacak ortaklığın mevcut garanti sistemine ihtiyacı olmadığını, söz konusu garanti sisteminin, günümüz şartlarına uygun olmadığını iddia etmektedir” diyen Özgürgün, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin yer almadığı bir anlaşmaya imza koyulması durumunda, Kıbrıs Türk halkının buna onay vermesinin “hayalcilik” olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Özgürgün konuşmasında UBP olarak, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere büyük önem verdiklerini ve sorunlarının çözülmesi için gereken çabayı göstermeye kararlı olduklarını ifade etti. Dışişleri Bakanlığı tarafından, “Dış Koordinasyon Müdürlüğü” kurulduğunun da müjdesini veren Özgürgün, böylece İngiltere ve diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıslı Türklere daha etkin bir hizmet vermeyi ve yurt dışındaki vatandaşların KKTC ile aralarındaki bağın güçlendirilmesini amaçladıklarını açıkladı.
Özgürgün, konuşmasının ardından İngiltere’de yaşayan sivil toplum örgüt temsilcilerinin soru ve sorunlarını dinledi. Basına kapalı olarak gerçekleşen bu bölümün ardından, KKTC Londra Temsilciliği’nde bir resepsiyon verildi.

824620cookie-checkKKTC Dışişleri Bakanı toplumu dinledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.