KKTC Dışişleri Bakanı’na parlamento daveti

Söz konusu davet, Londra’da, “All Party Parliamentary Group for the TRNC” (KKTC için Tüm Partiler Parlamenterler Grubu) Genel Sekreteri Lady Butterworth tarafından Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’e resmen iletildi.

Özgürgün Londra temasları çerçevesinde dün, uzun yıllardır KKTC’yi desteklemek amacıyla İngiltere Parlamentosu’nda faaliyet gösteren ve İngiltere Parlamentosu Lortlar Kamarası ile Avam Kamarası üyelerinden oluşan “All Party Parliamentary Group for the TRNC” (KKTC için Tüm Partiler Parlamenterler Grubu) adlı KKTC’nin İngiltere’deki dostları grubuyla yemekte bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yemeğe, İngiltere Türk Ticaret Odası Başkanı Remzi Gür, Muhafazakar Parti Lortlar Kamarası Üyesi Lort Sheikh, Muhafazakar Parti Westminster Belediye Meclis Üyesi Dr. Harvey Marshall, Liberal Demokrat Haringey Belediye Meclis Üyesi Fiyaz Mughal, Muhafazakar Parti eski Milletvekili Michael Stephen, Halkla İlişkiler Uzmanı Max de Trense, emekli İngiliz Hava Kuvvetleri Komutanı Sir Michael Graydon, All Party Parliamentary Group for the TRNC Genel Sekreteri Lady Butterworth ile KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü katıldı.

Bakan Özgürgün yemeğin ardından, “All Party Parliamentary Group for the TRNC” Genel Sekreteri Lady Butterworth, Londra Temsilciliği’nin çalışmalarına gönüllü olarak destek veren Lort Sheikh, Belediye Meclis üyeleri Dr. Harvey Marshall ile Fiyaz Mughal ve İngiltere’deki lobicilik faaliyetlerine katkıda bulunan Michael Stephen, Max de Trense ve bir dönem Kıbrıs’ta da görev yapmış olan Emekli Hava Komutanı Sir Graydon ve İngiltere Türk Ticaret Odası Başkanı Remzi Gür ile toplantı yaptı.
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün toplantıda, bugüne kadar KKTC’yi desteklemek amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirerek, ileride ne gibi adımlar atılabileceği konusunda fikir alışverişi yaptıklarını ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak faaliyetler konusunda konuklarla görüş birliğine vardığını söyledi.

İngiltere Türk Ticaret Odası Başkanı Remzi Gür de yaptığı konuşmada, atılacak adımları destekleyeceklerini ifade etti.
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün bu arada Londra’daki temasları çerçevesinde dün Londra Türk Radyosu ile Genç TV’nin Londra stüdyosunda canlı yayına katılarak, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklere seslendi ve Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

824680cookie-checkKKTC Dışişleri Bakanı’na parlamento daveti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.