KKTC heyeti Bakü’de

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da aralarında bulunduğu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş başkanlığındaki heyet özel ziyaret için bugün yerel saatle 07.25’te Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) ait bir uçakla Bakü’ye gelen Rauf Denktaş, Haydar Aliyev Havaalanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, dertleri çok olan ama buna rağmen Kıbrıs deyince kalpleri kendileriyle birlikte çarpan kardeş bir ülkeye geldiklerini ifade ederek, ”Buradaki olay kardeşlerin kucaklaşmasıdır” dedi.

Serdar Denktaş da 30 yıl sonra Kıbrıs’tan Türk uçağıyla ilk kez yurtdışına direkt bir seferin gerçekleştiğini ve bu ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, ”Heyecanlandık, gururlandık… Ümit ediyoruz ki bu ziyaret diğer ülkelere de örnek olur” dedi.

”KKTC’den kalkıp Bakü’ye inmiş olmanın en önemli göstergesi, Kıbrıs’ta çözüm bekleyen taraflara ancak bu yolla Kıbrıs Türküne bu hakları tanımak suretiyle Rum tarafını da çözüm için güdüleyebileceğini göstermektir” diyen Serdar Denktaş, ”Azerbaycan bu anlamda büyük bir adım atmıştır. Bu örnek diğerleri tarafından da umut ediyorum takip edilir. Bize bu fırsatı verdikleri için başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan hükümeti olmak üzere tüm Azeri halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1113340cookie-checkKKTC heyeti Bakü’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.