KKTC hükümet ve istikrar arıyor

Özgür Düşünce Partisi (ÖDP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP’ye geçti. Üstel’in katılımıyla UBP’nin meclisteki milletvekili sayısı 20’ye çıktı.


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu’na, hükümet görüşmeleri için yetki verdi.


UBP Parti Meclisi, yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, “Hükümet oluşumuyla ilgili olarak her partiye açık olunduğunu ve ülke menfaatlerinin parti için ön planda olduğunu” ortaya koydu.


Eroğlu, Parti Meclisi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) götürecekleri önerilerin hazır olduğunu, ancak bu önerileri CTP’ye ilettikten sonra basına açıklayacaklarını söyledi.


Derviş Eroğlu, toplantıda, özellikle yarın CTP’ye giderken izleyecekleri strateji ve götürecekleri önerilerin tartışıldığını belirtti. CTP’nin kararının ne olacağını bilmediklerini ifade eden Eroğlu, CTP’nin kararı ne olursa olsun, UBP olarak her partinin kararına saygı göstermeye devam edeceklerini kaydetti.


ÖDP MİLLETVEKİLİ ÜSTEL, UBP’YE GEÇTİ


Üstel, yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümet kurma pazarlıkları içinde yer almamak ve böylece spekülatif haberlere engel olmak amacıyla, şahsi inancı ve tabanının inançları doğrultusunda politik yaşantısını bundan sonra, siyasi yaşama başladığı UBP’de sürdüreceğini” duyurdu.


“Ülkenin içinde bulunduğu siyasi konjonktürde istikrarlı hükümete ihtiyaç duyulduğunu” ifade eden Üstel, “Meclisteki sandalye dağılımının spekülasyonlara olanak tanıdığını ve milletvekili onurunun hızla zedelendiği bir dönem yaşandığını” kaydetti.


Ünal Üstel, 14 Aralık 2004 seçiminde Demokrat Parti (DP) Girne milletvekili olarak meclise girmişti. 26 Nisan’da Ahmet Kaşif ile  DP’den ayrılan Üstel, ÖDP’nin kurucuları arasında yer aldı. Ahmet Kaşif daha önce UBP’ye geçmişti.


Bu arada, ÖDP Genel Başkanı Salih Coşar, UBP’den, bu partiye katılmaları yönünde teklif aldıklarını açıkladı. Coşar, teklifi parti yetkili kurullarında değerlendireceklerini ve yarın ayrıntılı açıklama yapacaklarını söyledi.


50 üyeli KKTC Cumhuriyet Meclisi’ndeki siyasi partilerin milletvekili dağılımı şöyle:


Ulusal Birlik Partisi (UBP): 20,
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP):
18,  Demokrat Parti (DP): 5,
Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH): 4,
Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP): 1,
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP): 1,
Yeni Parti (YP): 1


 

676350cookie-checkKKTC hükümet ve istikrar arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.