KKTC KISA KISA…

ULUSLARARASI TELEKOMÜNİKASYON GÜNÜ


Uluslararası Telekomünikasyon Günü bugün tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de kutlanıyor. Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Erkan Birer, gün dolayısıyla yayımladığı bildiride, Kıbrıs Türk telekomünikasyon çalışanları adına yıllardır barış için, AB için büyük mücadele verdiklerini belirtti ve bu mücadeleye bundan sonra da devam edeceklerini kaydetti.


Özlemi duyulan barışa, demokrasiye ve çağdaş bir dünya insanı olmaya ulaşmak için sendika olarak önlerinde zor bir dönem olduğunu kaydeden Birer, çalışanların özlük haklarını elde etmeleri ve gelişen teknolojik çalışma ortamlarına kavuşmaları için kendilerine büyük görev düştüğünü söyledi.


Birer, “Kıbrıs Türk toplumunun haberleşme  ihtiyacını ve özgürlüğünü temin için çalışmalarımız  birçok olumsuzluklara rağmen büyük özveriyle devam etmektedir” dedi.


Birer, çalışanların hak ve menfaatlerini elde etmek ve AB ülkelerindeki meslektaşlarının yaşam standartlarına ulaşmak için de gayret gösterdiklerini kaydetti.
Bu arada, Tel-Sen’in yeni binası bugün öğleden sonra saat 16.00’da düzenlenecek törenle açılıyor.


“STRES YÖNETİMİ VE YAŞAM KALİTESİ” SEMİNERİ BAŞLADI


Hemşirelik Haftası etkinlikleriçerçevesinde organize edilen “Stres Yöntemi ve Yaşam Kalitesi” konulu seminer başladı.


Lefkoşa Devlet Hastahanesi Thallassamia Merkezi Konferans Salonu’ndaki seminer, bugün ve yarın 08:00-16:00 saatleri arasında yer alacak. Seminer bugün, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlileri Osman Emiroğlu ve Hakan Atamtürk, yarın ise Nazım Burgul ve Ahmet Ertugan tarafından verilecek.


KAYIPLAR KOMİTESİ PERŞEMBE GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK


Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’nin mezar kazılarıyla ilgili anlaşma yaptığı uluslararası uzman kuruluş INFORCE’un Başkanı Margaret Cox, bu akşam adaya geliyor.


Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Türk Üye Rüstem Tatar’dan edinilen bilgiye göre, komitenin daveti üzerine adaya gelerek mezarlarla ilgili çalışmaları yerinde inceleyecek olan INFORCE Başkanı Cox, izlenmesi gereken prosedür ve mezar yerlerinde kemik bulunması halinde alınması gereken önlemler hakkında taraflara bilgi verecek.


Cox, komite üyeleriyle birlikte iki taraftaki mezar yerlerinde de incelemeler yapacak.


Bu arada, Türk tarafı, bazı Rumların münferit mezarları kazarak kemikleri Rum tarafına taşıdıklarına ilişkin Rum basınında yer alan haberlerle ilgili kaygılarını da vakfa iletecek.


Rum basını, serbest geçişlerle birlikte bazı Rumların tahmini kazılar yaptıklarına ve münferit yerlerde buldukları kemikleri Rum tarafına taşıdıklarına ilişkin haberlere yer vermişti.


KOMİTE PERŞEMBE YENİDEN TOPLANACAK


Öte yandan Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi, Kıbrıs’taki kayıplar sorununu çözmek amacıyla BM gözetiminde yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.


Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi, haftalık rutin toplantılar çerçevesinde 19 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Ledra Palace Otel’de yeniden toplanacak. Geçen hafta yapılan toplantıda Türk tarafı kayıp mezarlarıyla ilgili araştırmalarını içeren yeni raporları komiteye sunmuştu.


SERDAR DENKTAŞ’A ÖDÜL


Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Denktaş, bu arada yarın KTHY’nin 12.00 uçağıyla  Ankara’ya gidecek.


Bakan Denktaş, Ankara’da Siyaset Dergisi’nin her yıl geleneksel olarak verdiği “Yılın Siyaset Adamı Ödülü”nü alacak. Ödül töreni yarın akşam saat 19.00’da Ankara Sheraton Otel’de yer alacak.


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Denktaş, Ankara temaslarının ardından Çarşamba günü saat 15.00’te KKTC’ye dönecek.


BDH’DAN GÜL’E  ELEŞTİRİ


BDH Dışilişkiler Sekreteri Münir Altuner, Türkiye Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ü, Kıbrıslı Türklerin “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik ve pasaportu almasıyla ilgili açıklaması nedeniyle eleştirdi.


Altuner bugün yayımladığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının ve Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğine girmesinin kimlik ve pasaport talebini artıracağının bilindiğini belirterek, Kıbrıslı Türklerin özellikle son yıllarda yoğun şekilde talep ederek kullandıkları “KıbrısCumhuriyeti” kimlik kartı ve pasaportunun, 1960 yılında kurulan “Kıbrıs Cumhuriyeti” anayasasından kaynaklanan hakları olduğunu hatırlattı.


Altuner, Abdullah Gül’ün ima ettiği ve hiçbir Kıbrıslı Türkün hak etmediği ifadeler hakkında bugüne kadar açıklama yapmaktan kaçındıkları iddiasıyla hükümet yetkililerini de eleştirerek, konu hakkında ses vermeye ve KıbrısTürklerinin haklarını korumaya davet etti.

679450cookie-checkKKTC KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.