KKTC KISA KISA…

YARIŞMAYA DAYALI TÜM SINAVLAR KALDIRILMALIDIR


KTÖS, kolej giriş sınavı baskısının çocuklar üzerinde psikolojik sorunlar yarattığını  vurguladı.


KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yayımladığı açıklamada, kolej sınavı ve yarışmaya dayalı tüm sınavların kaldırılması ve eğitimde değerlendirmenin öne alınması gerektiğini ifade etti.


Gazetelerde kolej sınavına destek ilanı verenleri kim olduklarını açıklamaya çağıran Elcil, şöyle dedi:


“Kolej giriş sınavlarının çocuklar üzerinde psikolojik sorunlar yarattığı, bencil, paylaşmayı bilmeyen bireyler yetişmesine neden olduğu, bu nedenle toplumun da bencilliğe itildiği gerçeğinden hareketle hasta bir toplum yetiştiğini vurgulamamıza rağmen bunu anlayacak beceriye sahip olmayan bu gazete ilanı sahipleri, Öğretmen Akademisi mezunlarını ve tüm ilkokul öğretmenlerini ‘hastalıklı’ olarak niteleyecek kadar kendilerinden geçmişlerdir. Bu anlayış sahipleri, kolej giriş sınavlarının beyinlerde yarattığı tahribatı gösteren en güzel örneklerdir.


Kolej sınavının ve tüm yarışmaya dayalı sınavların kaldırılmasına ve eğitimde değerlendirmeyi öne alan yenileşmeye dayalı, devrimci bir anlayışı dahi hazmedemeyen, ranta ve paraya dayalı mevcut sistemi korumaya ve partisel menfaat sağlamaya çalışan bu anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz.” 


TÜRKİYE ULAŞTIRMA BAKANI KKTC’DE…


Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DAÜ’deki telekomünikasyon seminerine katılmak,  devlet ve hükümet yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye geldi.


Günü birlik resmi ziyaret için özel uçakla saat 09.45’te adaya gelen konuk bakanı Ercan Havalimanı’nda TC Lefkoşa Büyükelçisi Aydan Karahan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Genel Müdürü Sadettin Gezmek ve diğer bazı yetkililer karşıladı.


Bakan  Yıldırım’a KKTC ziyaretinde Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan eşlik ediyor.      


KTHY’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ RESMİ GAZETE’DE…


TC Başbakanlık  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Kıbrıs Türk Hava Yolları Limited Şirketi’nin özelleştirilmesiyle ilgili duyuruyu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, KTHY’de bulunan yüzde 50 oranındaki idare hisselerini blok olarak satışa çıkardı. Buna göre ihale kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.  İhale komisyonun gerekli görmesi halinde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle de sonuçlandırılabilecek.


İhaleye ilişkin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi belgesi 3 bin YTL bedel karşılığında İdare’den alınabilecek. İhalede son teklif verme tarihi ise 4 Temmuz 2005 saat 17.30 olarak tespit edildi.


Söz konusu ihalede katılımcılardan, 3 milyon ABD Doları tutarında geçici teminat bedeli alınacak.


ÇEVRECİ SERGİ BELEDİYECE YIKILDI


Yaratılan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla “İnanç Sıçramaları” isimli sanat sergisi çerçevesinde, sanatçı Anber Onar tarafından Lefkoşa’da Atatürk Meydanı’nda bir binada yapılan düzenleme bu sabah, Lefkoşa Belediyesi ekiplerince yıkıldı ve bina eski haline dönüştürüldü.


Uluslararası bir organizasyonla Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen ve Lefkoşa’nın iki kesiminde, farklı mekânlara yayılan serginin bir parçası olarak Atatürk Meydanı’nda, sanatçı Anber Onar’ın kendine ait apartman üzerinde yaptığı çalışmalar  “izinsiz yapıldığı” gerekçesiyle belediye ekiplerince bozuldu.


Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) üyeleri ve bazı sanatseverler de olay yerine gelerek eylemi protesto etti ve “belediyenin sanata karşı tutumunu” kınadı.


Belediye ekiplerince bugün normal haline dönüştürülen bina açılışı 13 Mayıs’ta yapılan İnanç Sıçramaları isimli sergi nedeniyle düzenlenmiş ve binanın dış cephesi tahta ve benzeri inşaat malzemeleriyle kaplanmıştı. Binanın pencerelerinden ise çamaşırlar ve eski halılar sarkıtılmıştı.


VEDİA BARUT YARIN ANILACAK


Kıbrıs Türk kadınının çağdaş yolculuğunda iz bırakmış Kıbrıslı Türk ilk iş kadını Vedia Barut ölümünün ikinci yıldönümünde yarın saat 10.00’da mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak.


Vedia Barut’un ölüm yıldönümü dolayısla yarın 11.45’te de Arabahmet camiinde mevlid  okutulacak.


Kıbrıs Türk kadını olarak iş hayatına girmiş ilk Türk kadını olan Vedia Barut ayrıca tiyatroda da rol alarak sahneye çıkan ilk Türk kadınlarından biriydi. (PHA)


EKONOMİ BAKANLIĞI-YABEM İŞBİRLİĞİ


Lefkoşa, 20 Mayıs 05 (T.A.K.):-Ekonomi Bakanlığı’yla Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM), konferans ve eğitim seminerleri gibi ortak faaliyet düzenlemek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.


Ekonomi Bakanlığında düzenlenen törende protokole Ekonomi Bakanı Derviş Kemal Deniz ile YDÜ Rektör Yardımcısı ve YABEM Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Gökçekuş imza attı.


Derviş Kemal Deniz imza yöreni öncesinde yaptığı açıklamada üniversitelerin ülke ekonomisi açısından önemine işaret ederek üniversitelerin birer övünç kaynağı olduğunu söyledi. Ülkedeki tüm bakanlıkların ilgili oldukları konularda üniversitelerden yararlanması gerektiğini kaydeden Deniz, YDÜ’nün herzaman bakanlığa gelerek yardım teklifinde bulunduğunu belirtti. Üniversitenin bakanlıkla herzaman temas içinde olduğunu kaydeden Deniz, üniversitenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bulunacağı yardımlardan dolayı teşekkür etti.
 
İSKELE BELEDİYESİ 9. GENÇLİK ŞÖLENİ


İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 9. Gençlik Şöleni
pazartesi akşamı yapılacak.


Belediyeden açıklanan programa göre, İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Salonu’nda yer alacak şölen, saat 20.00’de başlayacak.


İskele Belediye Başkanı Halil Orun’un açılış konuşmasını yapacağı şölende, İskele Belediyesi, Bekirpaşa Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, İskele Ticaret Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Erenköy Lisesi ve Kumyalı Karpaz Meslek Lisesi’nden gruplar dans gösterileri sunacak. Şölende şiir de okunacak.


“POLİSİN SİVİL OTORİTEYE BAĞLANMASINI İSTEMİYOR”


Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen, bu aşamada Polis Teşkilatının sivil otoriteye bağlanmasının yararlı olacağını düşünmediklerini açıkladı.


Yazılı açıklamasında Polis Teşkilatının sivil otoriteye bağlanması konusunda bazı örgütler tarafından yapılan açıklamalarla bir ilgileri olmadığını bildiren Vural Türkmen, Polis teşkilatının sivil otoriteye bağlanması halinde, “sivil dairelerde gözlemlenen partizan atamaların ve dağınıklığın” polisin geleneksel disiplinini olumsuz yönde etkileyeceği yönündeki kuşkularını da dile getirdi. (ÖZ/can)


TRAFO KISA DEVRE YAPTI, YANGIN ÇIKTI


Gazimağusa’da çıkan yangında Kadir Coşkun’a ait 15 dönüm arpa kalemi, 170 adet arpa balyası, 50 metrelik plastik su borusu ve 50 metrelik elektrik kablosu yandı.
 
Polis basın bültenine göre, dün saat 15.30’da Coşkun’a ait taraldaki trafonun kısa devre yapması sonucu başlayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. (GÜL/can)



‘ATLETİZMİN BABASI’ TOPRAĞA VERİLDİ…


Atletizm Federasyonu ve Hakemler Birliği eski başkanlarından ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı eski spor müfettişlerinden, spor camiasının sevilen ismi Hasan Ruso bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Çarşamba gün vefat eden Ruso için, bugün son yolculuğuna uğurlanmadan önce Atletizm Federasyonu’nda bir tören düzenlendi. Ruso’nun cenazesinin federasyon binasına getirilmesinden sonra saat 11.00’de başlayan törene Gençlik ve Spor Bakanı Özkan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra, bakanlık yetkilileri, spor yazarları, yöneticiler, Ruso’nun ailesi ve sevenleri katıldı.


POLİS’TEN TEHLİKELİ YOLLAR UYARISI


Polis, Girne-Değirmenlik anayolunun Acapulco kavşağı ile Değirmenlik arasında kalan kısmında yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.


Polis Basın Subaylığı aracılığıyla yapılan duyuruda, yol çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğü kaydedilerek, sürücülerin dikkatli araç kullanması, trafik işaret ve işaretçilerine uyması istenildi. 


ÇÖP ATANA CEZA


Çevre Koruma Dairesi, Girne Gazimağusa Anayolu üzerinde Arapköy mevkiinde oluşan çevre kirliliğine karşı mücadele başlattı.


Karayollarının bir süre önce bölgede başlattığı yol yapım çalışması sonucu genişletilen Girne – Gazimağusa Anayolu’nun Arapköy mevkiindeki dere yatağında meydana gelen ve duyarsız kişilerin bölgede yarattığı çöp ve moloz yığınlarının oluşturduğu   çevre kirliliği dairenin yaptığı çalışma sonucu temizlendi.


Çevre Koruma Dairesi Girne Şube Sorumlusu Yaşar Çoşan, bundan sonra da çevrenin kirletilmemesi konusunda önlemler alındığını belirtti.
 
LEFKOŞA’DA HIRSIZLIKLAR… 


Lefkoşa’da iki evden para ve ziynet eşyası; Lefkoşa Mezarlığı’ndaki bir mezardan da çiçekler ve zincirler çalındı.


Polis basın bültenine göre, 12-19 Mayıs tarihleri arasında 18.00-08.30 saatleri arasında Göçmenköy’de Oya Dağoğlu’na ait evin giriş kapısından giren meçhul şahıs, 1950 YTL ve 80 KL alarak kaçtı.


Lefkoşa’da dün Fergül Kara’nın evine giren hırsız ise 200 YTL ve muhtelif ziynet eşyası çaldı.


Bir diğer hırsızlık olayı ise Lefkoşa Mezarlığı’nda yaşandı. Fehmi Altak’ın mezarından beş saksılı çiçek, 15 suni çiçek ve 6 halka zincir çalındı. Polisin her üç olayla ilgili soruşturması sürüyor.


İÇİŞLERİ BAKANI İSTANBUL’DA TRAFİK FUARI’NDA


İçişleri Bakanı Özkan Murat, İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası Trafik Altyapısı, Trafik İşletmeciliği ve Park Sistemleri Fuarı”na katıldı ve fuarın açılışında konuşma yaptı.


İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 18 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona erecek fuara, KKTC’den Bakan Murat başkanlığında bir heyet de katıldı. Heyet, dün akşam yurda döndü.


Fuara İçişleri Bakanı Murat yanında Trafik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Ahmet Kuşabbi, Karayolları Dairesi Müdürü İsmail Altan, Polis Trafik Müdürü Barbaros Savaşçı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ve Lefkoşa Türk Belediyesi Bayındırlık Şubesi’nden Cemal Ulunay katıldı.

679620cookie-checkKKTC KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.